Larger Body

Bjørlo, Per Inge, 2002

Skulptur i børstet stål, 275x375x420cm, Henie-Onstad Kunstsenter

Per Inge Bjørlo (f.1952) opererer innenfor en rekke forskjellige medier og teknikker; tegning, grafikk, maleri, skulptur og installasjoner. Han fikk sin utdannelse ved Bergen Kunsthåndverkskole og på Kunstakademiet i Oslo, og slo igjennom på den norske kunstscenen på 1980-tallet. Siden har han vært en av våre mest markante billedkunstnere. Bjørlo har representert Norge på Biennalen i Venezia (1987) og stilt ut ved atskillige gallerier og museer, både nasjonalt og internasjonalt.

Den monumentale skulpturen Larger Body har en organisk voksende, voluminøs form. En kan forestille seg den som et sammenkrøket menneskelignende vesen, som en slags torso, eller kanskje som en mektig amøbeformet skapning. Skulpturen er utført i børstet stål og er nært beslektet med Bjørlos seks svære skulpturer som er plassert omkring i terminalområdet på Gardermoen flyplass.

I utgangspunktet var Larger Body tiltenkt en plass utenfor FN-bygningen i New York som en del av et monument over de falne medlemmer i FNs fredsbevarende styrker. Det ble imidlertid reist kritikk mot FN for at de med dette monumentet ville fremheve og forherlige sin egen virksomhet, noe som førte til at hele prosjektet ble oppgitt. I anledning Henie Onstad Kunstsenters 40-års-jublieum (2008) ga Sparebankstiftelsen DNB skulpturen som et deponi til institusjonen, og den er nå iøynefallende plassert rett foran hovedinngangen.

OWG

Vi støtter gode tiltak

Har du et du brenner for å gjennomføre? Eller kjenner du til et bra tiltak vi bør støtte?