Styret

Styret velges av generalforsamlingen. De bestemmer hvilke områder stiftelsens midler skal brukes til, og fatter vedtak om hvem som skal få støtte av stiftelsen.

Nils Øveraas

Styreleder (født 1958)

Nils Øveraas var generalsekretær i Den Norske Turistforening fra 2013 til 2018. Før dette hadde han ulike roller i Accenture nasjonalt og internasjonalt. Blant annet administrerende direktør fra 2002-2012, og global direktør for samfunnsansvar fra 2011 til 2013.  Han har også vært ansatt som forsker ved Forsvarets Forskningsinstitutt og deltatt på prosjekter i NASAs romfergeprogram.

Øveraas er styreleder i Redd Barna, Det nasjonale fotomuseet, Preus museum og Amediastiftelsen.  Han er styremedlem i Norsk Tindesenter, Polyteknisk Forening og Orgbrain AS, samt leder valgkomiteen i BUA Norge. Av tidligere verv kan nevnes: Styremedlem i Virkerådet, Extrastiftelsen, Forum for Natur og Friluftsliv, Frivillighet Norge, Forskningsrådet (Divisjon Helse og Samfunn, og Infrastruktur), NTNU Institutt for Matematikk og Elektroteknikk og Seema AS, samt styreleder i Accenture Forskningsfond og Virke – Consulting Norge. Han har vært Norges representant i styret i Save the Children International. I 2011 mottok han Rosing Award – CEO of the Year.

Øveraas er utdannet Master of Computer Science ved NTNU i 1981, og har videreutdanning innen ledelse fra Wharton Business School og Copenhagen Business School. Han er oppvokst i Molde, og bor i Akershus. (Foto: Marius Dalseg)

Erling Lae

Nestleder (født 1947)

Erling Lae var fylkesmann i Vestfold fra 2010 til 2016. Han var byrådsleder i Oslo fra 2000 til 2009, og var byråd for eldre og bydelene fra 1997 til 2000. Før det jobbet han som redaktør og informasjonssjef.

Lae er leder av juryen for Statens byggkvalitetspris, nestleder styret i Oslo Havn KF, styreleder i Dextra Musica AS, styremedlem i Amediastiftelsen, nestleder Fekjær psykiatriske senter og møtende vara i hovedstyret Stiftelsen Diakonissehuset Lovisenberg. Av tidligere verv kan nevnes: Styreleder i Norsk Friluftsliv, Justunity AS og NIKU, ledet arbeidet med NOU om søndagshandel, ledet arbeidet med NOU om likestilling av gravferdsformer, ledet arbeidet med NOU om fremtidens brannutdanning, nestleder i Høyre (2008-2010) og styremedlem i DNT Oslo og omegn (2010-2016).

Lae er utdannet Cand. filol, og har hovedfag i historie, fra Universitetet i Oslo i 1977. Han er fra Oslo og bor der. (Foto: Sverre Chr. Jarild)

Tomas Holmestad

Styremedlem (født 1981)

Holmestad har vært adm. direktør i NorEngros Johs Olsen AS siden september 2019. Før det var han adm. direktør i Brav AS. Frem til 2016 var han direktør for Lillehammer 2016, vinter-OL for ungdom. Han har også blant annet vært avdelingsbanksjef i Totens Sparebank. I 2014 og 2015 var han på E24s liste over Norges største ledertalent under 35 år.

Holmestad ble overrakt den Olympiske order i sølv av IOC president T. Bach i 2016 og mottok NIFs hederstegn for fortjenestefullt arbeid for norsk idrett i 2019. Han er styreleder i Birken AS. Han har tidligere vært styremedlem i Gjøvik Olympiske Anlegg (GOA) og i Eidsiva Energi. 

Holmestad er utdannet sivilingeniør i Industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU Trondheim, med utveksling ved Teknische Universität Darmstadt. Han bor på Gjøvik. (Foto: Magne Vikøren)

Anne Beate Hovind

Styremedlem (født 1963)

Anne Beate Hovind har de siste 15 årene sittet i prosjektledelsen i store byggeprosjekter som Akershus universitetssykehus og Oslo lufthavn. Siden 2011 har hun drevet sitt eget selskap og leverer tjenester innen prosjektledelse for kunst, stedsutvikling og strategisk kommunikasjon.

Hun har vært daglig leder i Bjørvikaforeningen, et samarbeid mellom bedrifter og kulturorganisasjonene om å skape byliv i Bjørvika. Og hun har i 15 år ledet Bjørvika Infrastrukturs kunstprosjekt i de offentlige rommene i Bjørvika, som inkluderer de to internasjonalt kjente kunstprosjektene Future Library og Losætra. 

Hovind er styreleder i Stiftelsen Framtidsbibliotek, Foreningen Losæter, Flytårnet AS, Fjordskole AS, Dextra Artes AS og Hovind AS. Hun er styremedlem i Dansens Hus, Nyksund Fryseri AS og Amediastiftelsen, og varamedlem i Hollendergata 8 AS. Hovind har tidligere vært styremedlem i Henie Onstad Kunstsenter og Stiftelsen Den Gamle Logebygningen. I 2017 ble hun tildelt Oslo bys kunstnerpris for sitt arbeid med kunst i byen.

Hovind har utdanning fra Universitetet i Oslo og Bergen innen jus og sosiologi og har gjennomført diverse lederutviklingsprogram og kurs, blant annet Endringsledelse på BIs Master of Management program. Hun er fra Elverum, og bor nå i Oslo. (Foto: Julia Granberg)

Havva Ince

Styremedlem (født 1977)

Havva Ince har fra 2013 vært fagsjef for inkludering i Den Norske Turistforening, Drammen og omegn. Hun er også skuespiller i en NRK-serie for ungdom.

Ince har et brennende engasjement for inkludering, frivillighet og folkehelse. Hun sitter i strategiutvalget sentralt i DNT og er med i flerkulturelt råd i Viken. I tillegg sitter hun i styret til Helleristningen skolekorps og hun er styreleder for et internasjonalt kvinnekor, Singsters, som hun selv har etablert. Videre satt Ince i bystyret i Drammen fra 2016 til 2020, og hun sitter nå som vara i bystyret. I sitt opprinnelsesland Tyrkia hadde Ince flere tillitsverv i diverse organisasjoner, innen temaene kvinnesak, utdanning og fattigdom fra 2005 til 2012.

Ince har tatt fagskole på Høyskolen Kristiania innen Livsmestring og folkehelse, og har fagbrev innen helse og sosialfag fra Åssiden Videregående skole. Hun bor i Drammen.

Birgit Røkkum Skarstein

Styremedlem (født 1989)

Skarstein har vært toppidrettsutøver siden 2012 med topplasseringer i Paralympics og VM i roing og langrenn. Hun er i tillegg fagkonsulent innenfor idrettsutvikling for Norges Idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité med spesielt fokus på idrett for funksjonshemmede.

Hun er styremedlem i Sunnaasstiftelsen, Norges Skiforbund, Stiftelsen VI og Amediastiftelsen. Hun er styreleder i Walkthinkmove AS og Birgit Skarstein AS. Hun har hatt lederverv i Global shapers og vært utøverambassadør for verdiorganisasjonene MOT og Right to Play. Videre har hun vært medlem av Bioteknologirådet, vært kommunestyremedlem i Oslo kommune og blant annet vært leder av Unge Funksjonshemmede. Hun har også mottatt flere utmerkelser og nominasjoner, blant annet Melvin Jones Fellowship Award for commitment to humanitarian work.

Skarstein er utdannet innen statsvitenskap fra Universitetet i Oslo, med utveksling til Krigsskolen og USAs International Visitor Leadership Programme. Hun er fra Levanger og bor nå i Oslo. (Foto: Sverre Chr. Jarild)

Lisa Mari Watson

Styremedlem (født 1985)

Watson har vært daglig leder i Tverga siden 2018, før det var hun generalsekretær i Norges Snowboardforbund der hun også blant annet har jobbet som prosjektleder for funksjonshemmede satsingen. Watson ble under Årets Unge Leder i februar 2017 kåret til 1 av topp 10 årets unge ledere i Norge.

Ved siden av jobben, har hun engasjert seg frivillig. Hun er initiativtaker og utvikler av Veivalg Programmet, et utviklingsprogram for ungdommer mellom 16 og 18 år. Hun er også styremedlem i Amediastiftelsen. Watson har tidligere jobbet frivillig for den Norske Olympiske og Paralympiske komité og som aktivitetsassistent og leksehjelp for skoleelever i østdelen av Vancouver by.

Watson er utdannet ved University of British Columbia der hun har tatt en Bachelor of Arts i Psychology and Family Studies. Hun er oppvokst i Hallingdal, og bor nå i Oslo. (Foto: Daniel Tengs)

Vi støtter gode tiltak

Har du et du brenner for å gjennomføre? Eller kjenner du til et bra tiltak vi bør støtte?