Styret

Styret velges av generalforsamlingen. De bestemmer hvilke områder stiftelsens midler skal brukes til, og fatter vedtak om hvem som skal få støtte av stiftelsen.

Nils Øveraas

Styreleder (født 1958)

Nils Øveraas var generalsekretær i Den Norske Turistforening fra 2013 til 2018. Før dette hadde han ulike roller i Accenture nasjonalt og internasjonalt. Blant annet administrerende direktør fra 2002-2012, og global direktør for samfunnsansvar fra 2011 til 2013.  Han har også vært ansatt som forsker ved Forsvarets Forskningsinstitutt og deltatt på prosjekter i NASAs romfergeprogram.

Øveraas er styreleder i Det nasjonalemuseet for fotografi, Preus museum, Norsk Tindesenter AS, Polyteknisk Forening og Dextra Musica AS.  Han er styremedlem i Norsk Tindesenter Eiendom AS, Lørn AS, OrgBrain AS, OrgBrain Solutions AS, Norsk Tindemuseum, samt leder av valgkomiteen i Redd Barna. Av tidligere verv kan nevnes: Styremedlem i Virkerådet, Extrastiftelsen, Forum for Natur og Friluftsliv, Frivillighet Norge, Forskningsrådet (Divisjon Helse og Samfunn, og Infrastruktur), NTNU Institutt for Matematikk og Elektroteknikk og Seema AS, samt styreleder i Accenture Forskningsfond og Virke – Consulting Norge. Han har vært Norges representant i styret i Save the Children International. I 2011 mottok han Rosing Award – CEO of the Year.

Øveraas er utdannet Master of Computer Science ved NTNU i 1981, og har videreutdanning innen ledelse fra Wharton Business School og Copenhagen Business School. Han er oppvokst i Molde, og bor i Akershus. (Foto: Marius Dalseg)

Idar Kreutzer

Nestleder (født 1962)

Idar Kreutzer er direktør i NHO hvor han arbeider med prosesser knyttet til internasjonalt arbeid, digitalisering og bærekraftig utvikling. Han har tidligere vært administrerende direktør i Finans Norge. Han var konsernsjef i Storebrand fra 2000 til 2012.

Kreutzer er styreleder i KHIO. Han er nestleder i Fellesordningen for avtalefestet pensjon, og styremedlem i Invent2 AS, Sintef Sustainability Accelerator Fund SA, Norsk-svensk handelskammer og Rarity Bioscience. Han har tidligere hatt en rekke ulike styreverv, blant annet ved Universitetet i Oslo i 8 år. Han er styreleder i Aschehoug Forlag, og medlem i Norges Handelshøyskoles Advisory Board. Kreutzer er medlem av Klima- og miljøministerens klimaråd. I oktober 2018 overleverte Kreutzer sin rapport om tilgangen til risikokapital i Norden, på oppdrag fra Nordisk Ministerråd, og i juni 2018 overleverte han finansnæringens veikart for grønn konkurransekraft til Klima- og miljøministeren. I juni 2015 til oktober 2016 var han medlem i regjeringens ekspertutvalg for grønn konkurransekraft. I 2013 ble han valgt som medlem i Strategirådet for Statens pensjonsfond utland. Fra 2001 til 2012 var han rådsmedlem i WBCSD (World Business Council for Sustainable Development), og var Co-Chair for prosjektet Vision 2050.

Kreutzer er utdannet siviløkonom ved Norges Handelshøyskole. Han er «Fellow of Digital Innovation for Growth» ved NHH. (Foto: Moment Studio)

Tomas Holmestad

Styremedlem (født 1981)

Holmestad er daglig leder i Johs Olsen AS. Før det var han adm. direktør i Brav AS. Frem til 2016 var han direktør for Lillehammer 2016, vinter-OL for ungdom. Han har også blant annet vært avdelingsbanksjef i Totens Sparebank. I 2014 og 2015 var han på E24s liste over Norges største ledertalent under 35 år.

Holmestad ble overrakt den Olympiske order i sølv av IOC president T. Bach i 2016 og mottok NIFs hederstegn for fortjenestefullt arbeid for norsk idrett i 2019. Han er styremedlem i Motek AS og W&J Business Partner AS. Han har tidligere vært styreleder for Birken AS, og styremedlem i Gjøvik Olympiske Anlegg (GOA) og i Eidsiva Energi. 

Holmestad er utdannet sivilingeniør i Industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU Trondheim, med utveksling ved Teknische Universität Darmstadt. Han bor på Gjøvik. (Foto: Magne Vikøren)

Anne Beate Hovind

Styremedlem (født 1963)

Anne Beate Hovind har de siste 15 årene sittet i prosjektledelsen i store byggeprosjekter som Akershus universitetssykehus og Oslo lufthavn. Siden 2011 har hun drevet sitt eget selskap og leverer tjenester innen prosjektledelse for kunst, stedsutvikling og strategisk kommunikasjon. Hun jobber også som universitetslektor II på OsloMet.

Hun har vært daglig leder i Bjørvikaforeningen, et samarbeid mellom bedrifter og kulturorganisasjonene om å skape byliv i Bjørvika. Og hun har i 15 år ledet Bjørvika Infrastrukturs kunstprosjekt i de offentlige rommene i Bjørvika, som inkluderer de to internasjonalt kjente kunstprosjektene Future Library og Losætra. 

Hovind er styreleder i Hovind AS, Stiftelsen Framtidsbibliotek, Flytårnet Fornebu AS, Fjordskolen AS, Foreningen Losæter og Dextra Artes AS. Hun er varamedlem til styre i Hollendergata 8 AS. Hovind har tidligere vært styremedlem i Henie Onstad Kunstsenter, Dansens Hus, Amediastiftelsen, og Stiftelsen Den Gamle Logebygningen. I 2017 ble hun tildelt Oslo bys kunstnerpris for sitt arbeid med kunst i byen.

Hovind har utdanning fra Universitetet i Oslo og Bergen innen jus og sosiologi og har gjennomført diverse lederutviklingsprogram og kurs, blant annet Endringsledelse på BIs Master of Management program. Hun er fra Elverum, og bor nå i Oslo. (Foto: Julia Granberg)

Aiman Shaqura

Styremedlem (født 1981)

Aiman Shaqura er gründer og daglig leder i investeringsselskapet Fondant Invest. Han har tidligere blant annet etablert de sosiale entreprenørvirksomhetene Give a Job og Charge Incubator.

Shaqura er styreleder i Charge AS, Piraten AS, Trv 7 AS, AS Eiendomsforvaltning, Sameiet Jernbanegata 1, Dokka Eiendom AS, Storgata 149 AS, Hunndalen Bensin & Kiosk AS, Collocatio Holding AS, Shaqura AS, Storgata Edge Utvikling AS, Østvollvegen 5 AS, Point Eiendom AS, Bjørnsonsgate 2 AS, Lenagata 58 AS, Sameiet Sandberggården, Meierigården Gjøvik. Videre er han styremedlem i Doubleyou AS, Kulturhjerte AS, Edge Eiendom AS, Jerikovegen Eiendom AS, Svømmepakken AS, Fondant Invest AS. Han er også spaltist for Oppland Arbeiderblad. Han ble kåret Diversity Role Model of the Year 2023 av Nordic Startup Awards. Fra 2018-2020 var han medlem av et integreringspanel oppnevnt av regjeringen for å gi innspill i arbeidet med å lage en ny integreringsstrategi.

Shaqura har økonomiutdanning fra Bournemouth University og holder på med en MBA på Heriot-Watt University. Han bor på Hamar. (Foto: Privat)

Birgit Røkkum Skarstein

Styremedlem (født 1989)

Skarstein har vært toppidrettsutøver siden 2012 med topplasseringer i Paralympics og VM i roing og langrenn. Hun er i tillegg fagkonsulent innenfor idrettsutvikling for Norges Idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité med spesielt fokus på idrett for funksjonshemmede.

Hun er styreleder i Birgit Skarstein AS, og nestleder i Torshov danseklubb. Hun er også styremedlem i Stiftelsen Ingrid Aunes Minnefond, Stiftelsen VI og Trondheim stiftelse til nevrovitenskaplig forskning. Tidligere har hun hatt verv i Sunnaasstiftelsen, Norges Skiforbund og Amediastiftelsen. Hun har hatt lederverv i Global shapers og vært utøverambassadør for verdiorganisasjonene MOT og Right to Play. Videre har hun vært medlem av Bioteknologirådet, vært kommunestyremedlem i Oslo kommune og blant annet vært leder av Unge Funksjonshemmede. Hun har også mottatt flere utmerkelser og nominasjoner, blant annet Melvin Jones Fellowship Award for commitment to humanitarian work.

Skarstein er utdannet innen statsvitenskap fra Universitetet i Oslo, med utveksling til Krigsskolen og USAs International Visitor Leadership Programme. Hun er fra Levanger og bor nå i Oslo. (Foto: Sverre Chr. Jarild)

Lisa Mari Watson

Styremedlem (født 1985)

Watson har vært daglig leder i Tverga siden 2018, før det var hun generalsekretær i Norges Snowboardforbund der hun også blant annet har jobbet som prosjektleder for funksjonshemmede satsingen. Watson ble under Årets Unge Leder i februar 2017 kåret til 1 av topp 10 årets unge ledere i Norge.

Ved siden av jobben, har hun engasjert seg frivillig. Hun er initiativtaker og utvikler av Veivalg Programmet, et utviklingsprogram for ungdommer mellom 16 og 18 år. Hun er også medlem av evalueringskomiteen for bachelorprogrammet Helse- og idrettsledelse ved Høyskolen Kristiania. Watson har tidligere vært styremedlem i Amediastiftelsen og jobbet frivillig for den Norske Olympiske og Paralympiske komité og som aktivitetsassistent og leksehjelp for skoleelever i østdelen av Vancouver by.

Watson er utdannet ved University of British Columbia der hun har tatt en Bachelor of Arts i Psychology and Family Studies. Hun er oppvokst i Hallingdal, og bor nå i Oslo. (Foto: Daniel Tengs)

Vi støtter gode tiltak

Har du et du brenner for å gjennomføre? Eller kjenner du til et bra tiltak vi bør støtte?