Barnestevner for folkekultur

Noregs Ungdomslag med flere fikk i 2019 støtte til Småleik, barnestevner for folkemusikk og folkedans i Oslo.

Alle foto: Thor Hauknes

Sommeren 2019 ble Småleik gjennomført, og aldri har så mange barn spilt og danset norsk folkemusikk og folkedans på en gang i Oslo, forteller Noregs Ungdomslag.

Prosjektet var en nasjonal pilot for barnestevner for folkemusikk og folkedans, med mål om å føre lokal kulturarv videre på en levende, inkluderende og positiv måte.

Gjennom et stort hovedstevne og en rekke helgearrangementer ble glemte musikk- og dansetradisjoner fra Osloregionen tatt i bruk. Prosjektet har rekruttert nye grupper barn som ikke har danset til folkemusikk eller spilt til folkedans før. Barna har også fått rikelig med tid til sosial aktivitet, lek og friluftsliv.

Småleik har også lyktes i å føre mange aktører sammen. Prosjektet ble arrangert av Noregs Ungdomslag (NU), Barnelaget i Oslo, Leikarringen i BUL i Oslo (herunder også BULder & Brak, TrøBUL og Hundreleik-nemnda), Unge folkemusikere i Oslo (UFO), Norsk Folkemuseum (herunder også Norsk Folkemuseums Dansegruppe), Kultivator AS, Samarbeidsorganet for folkedans og folkemusikk i Akershus (Saffa), Akershus musikkråd, Riksscenen, Den mangfaldige scenen AS (DMS), Bygdelagssamskipnaden (BLS), Folkorg, Apalløkka skole, og Bymiljøetaten i Oslo ved Ammerud Idrettsforening.

Noregs Ungdomslag fikk 125.000 kroner i 2019 til Småleik.

Se også

Folkedansaktivitet på AKS

Prosjektets plassering og andre mottakere i nærområdet

Vi støtter gode tiltak

Har du et du brenner for å gjennomføre? Eller kjenner du til et bra tiltak vi bør støtte?