Bygdetunets venner

Bygdetunets venner får 50.000 kroner til materialer.

Bygdetunets Venner er en venneforening for Nore og Uvdal Bygdetun. I samarbeid med en kunstner ønsker venneforeningen å lage 3 installasjoner i 3 stabbur på tunet:

1) Frottage -Tvilling stabbur: Et tynt lerret strekkes over fronten på stabburet, skole-ungdommer tegner fram fasaden på stabburet. Dette strekkes over en ramme og settes opp ved siden av det eksisterende stabburet.

2) Camera Obcura- Kamera stabbur: Monteres i et stabbur som vender ut mot dalen. I gluggen monteres en plate med et hull som skal fungere som linse. Inne i stabburet monteres et stort glass/vindu på en ramme. På denne rammen tapes kalkerpapir som bildet av dalen vil vises opp ned på. Dette bildet kan barn få tegne etter.

3) Sykkel – musikk maskin: 3-4 sykkelhjul henges opp i en ramme. Hjulene drives av el. motorer med separat strømstyring, derved kan hastigheten på hjulene styres. Fra hjulene henges det objekter. På gulvet er det metallfjærer som slår på objektene når de roterer rundt. Barna inviteres til å flytte på fjærene og styre hastigheten, på den måten blir det forskjellig musikk.

 

Sparebankstiftelsen DNB bidrar med gave til materialer til installasjonene.

Vi støtter gode tiltak

Har du et du brenner for å gjennomføre? Eller kjenner du til et bra tiltak vi bør støtte?