Calypso ungdomshus

Calypso ungdomshus får 25.000 kroner til Mac for redigering av bilder, og til skriver av god kvalitet.

Ungdomshuset Calypso hadde mest aktiviteter i hovedsak rettet mot gutter, (biljard, bordtennis, fiskegruppe, bass, gitarkurs osv.), og har derfor satt i gang en rekke tiltak i forhold til økt jentesatsing. Et av de mest suksessrike prosjektene i jentesatsingen er for tiden foto. Deltakelse på Ung og Fris kunstkonkurranse førte til stor iver blant ungdommene for å få et eget fotostudio. De vant romeriksfondet (30 000 kr), og gikk til innkjøp av lerret, spotter, stativ og to speilreflekskamera.

En del av midlene ble også brukt til å pusse opp et eget fotostudio. Det sto klart i begynnelsen av 2010. Nå er det til stadighet stor aktivitet der og mange ungdommer, særlig jenter, vil benytte seg av utstyret.

Basert på denne suksessen startet de en fotogruppe våren 2010. De ønsker nå å ha vår egen fotoutstilling på Calypso i mai/juni 2011. Alle bildene skal være redigert, trykket, rammet inn og tatt av ungdommene selv og de håper å stille ut mellom 40-50 bilder i forkjellige formater. Drømmen er å selge noen av disse bildene til inntekt for videre drift av fotostudiet.

Vi støtter gode tiltak

Har du et du brenner for å gjennomføre? Eller kjenner du til et bra tiltak vi bør støtte?