DIY – do it yourself – ready, Mate!

Gateakademiet og Idé pluss Trykk i Kristiansand får 40.000 kroner til utstyr til prosjektet DIY – do it yourself – ready, Mate!

Gateakademiet er et alternativt opplæringstilbud og avklaringsarena for ungdom mellom 16 og 25 år, som mangler et ønsket tilbud om arbeid eller utdannelse. Målet er å tilby et møtested for ulike mennesker som vil skape innhold i sin hverdag, et sted hvor det gis utløp for det kreative. Gateakademiet tilbyr verksted innenfor lydteknikk, kunst, media og silketrykk.

Verkstedet Ide+Trykk er et silketrykkverksted som tilbyr opplæring i trykketeknikker på papir og t-skjorter og forskjellige kunstformer. Verkstedet gir eleven innsikt i kreative prosesser, arbeidsmetoder og selvstendig kunstnerisk arbeid.

Nå ønsker Gateakademiet og Idé pluss Trykk å sette i gang kunstprosjekt DIY – do it yourself – Ready, Mate! som vektlegger ungdommenes eget initiativ. Det er et nytenkende prosjekt og vil bli synlig i Kristiansands bybilde.

Grunnet prosjektets natur vet de ikke hvordan sluttproduktet vil se ut enda, men målet er å få innsikt i nye måter å møte og forstå ungdom gjennom kultur og kunst. Hele prosessen skal dokumenteres, og det vil produseres en film til Gateakademiets hjemmeside.

Gateakademiet og Idé pluss Trykk får 40.000 kroner til utstyr til prosjektet DIY -do it yourself – ready, Mate!

Vi støtter gode tiltak

Har du et du brenner for å gjennomføre? Eller kjenner du til et bra tiltak vi bør støtte?