Fikk utstyr til filmproduksjon

Fritidsklubben Østsiden i Fredrikstad ønsket å tilby film- og medieproduksjon, og fikk støtte til utstyr til dette i 2016.

Foto: Thomas Andersen

Nå har de fått et godt tilbud til ungdom hvor de kan utfolde seg kreativt med filmproduksjon.

 

Kreativitet er nøkkelordet for alt som foregår på det nye klipperommet på Østsiden Fritidsklubb.

– Jeg er her så ofte jeg har mulighet, gjerne fire kvelder i uka, sier Nicolai Hvattum (14).

Han sitter ved et skrivebord med en stor Mac-skjerm, med en hjemmesnekret animasjonskasse over. I toppen av kassa står et kamera med linsen pekende ned på bordplata, og det er der kreativiteten og lekenheten utspiller seg.

– Jeg tok noen binderser og litt elektrikerteip for å lage denne figuren. Den videoen jeg ble mest fornøyd med lagde jeg faktisk bare med noen teipruller, sier han, mens han viser hvordan han kan lage stop-motion videoer med figurene han har laget.

For et par år siden fikk den nye fritidsklubben på Østsiden innvilget 300.000 kroner i støtte fra Sparebankstiftelsen DNB. Pengene ble brukt på seks Mac-stasjoner for klipperommet, diverse foto- og videoutstyr, lyd og lys, samt projektor og lerret til kinosalen.

Det var kjærkomne penger, ifølge daværende avdelingsleder Magnus Norsted.

– Vi ville aldri vært i stand til å kjøpe alt det utstyret uten pengene fra Sparebankstiftelsen. Fritidsklubben er kommunal, og vi har ikke ubegrenset med midler. Det er veldig verdifullt for oss å kunne tilby ungdommene sunne aktiviteter, og muligheten til å utfolde seg kreativt.

Flere av videoene som lages er publisert på fritidsklubbens facebookside.

– Utstyret vi har kjøpt er ganske avansert, men det er ikke noe problem. Ungdommene skjønner det veldig raskt, sier Magnus mens han rigger opp en lampe.

Alt fra 20 til 130 innom på en kveld

Fritidsklubben på Østsiden er svært populær, og er åpen fire kvelder i uka for ungdom mellom 8. klasse og opp til fylte 18 år. Her er det over 1000 kvadratmeter med ungdomskjøkken, kinosal, klipperom, praterom og shuffleboard – for å nevne noe.

– Vi vet jo aldri hvor mange som kommer når vi åpner. Det kan komme alt fra 20 til 130 ungdommer innom på en kveld, sier Magnus og smiler.

For Nicolai er fritidsklubben et sted for å treffe venner.

– Jeg bodde i Fredrikstad før, men har flytta til Sarpsborg nå. Så når jeg kommer hit får jeg holde kontakt med vennene mine fra Fredrikstad, i tillegg til å treffe andre, sier han.

Prosjektets plassering og andre mottakere i nærområdet

Vi støtter gode tiltak

Har du et du brenner for å gjennomføre? Eller kjenner du til et bra tiltak vi bør støtte?