Formidlingsutstyr til Olav og Emma Duun stiftelse

Olav og Emma Duun stiftelse får 25.000 kroner til tavle, lerret og projektor. Vi har også tidligere bidratt med midler til dikterhjemmet har vært i drift i mange år.

Nå åpner de ytterligere et rom til i huset for besøk. Dette rommet må klargjøres for undervisning med formidlingsutstyr.

Dikterhjemmet i Holmestrand

I Holmestrand ligger den 100 år gamle sveitservillaen der Olav Duun bodde fra 1914 til sin død i 1939 og der mesteparten av hans litterære verker ble til.

Eiendommen ligger ute på pynten over Rambergfjellet, og huset er holdt autentisk siden den gang ekteparet Olav og Emma Duun bodde her. I tillegg til å besøke den restaurerte boligen med alle minnene er det mulig å rusle rundt i den vakre hagen og nyte utsikten utover Oslofjorden.

Huset og hagen vedlikeholdes på dugnad av Olav og Emma Duuns stiftelse.

Tidligere tildelinger knyttet til Olav Duun

2005:

Sparebankstiftelsen DNB bevilget kr 50.000 til bevaring av forfatteren Olav Duuns hus i Holmestrand.

2006:

Olav og Emma Duuns stiftelse i Holmestrand får 250.000 kroner til utbedringer av kunstnerhjem. Huset i Holmestrand har store råteskader på svillene som bærer Duun-huset og på bordkledningen.

2006:

Restaurering av Olav Duuns barndomshjem i Namdalen: Olav Duun stiftinga i Namdalen får 250.000 kroner til restaurering av Olav Duuns barndomshjem. Huset vil være åpent for besøkende hele sommeren så langt det er mulig. De har også et godt samarbeid med Olav Duun stiftelsen i Holmestrand. Huset skal fremstå slik det gjorde i ca 1900.

2006:

På Reidvintunet i Holmestrand ligger den gamle skolestua der Olav Duun bodde som lærer fra 1908 til 1912. Skolestua brukes aktivt av skolene i Holmestrand. Her har de frivillige entusiastene fått 350.000 kroner fra stiftelsen til å fullføre byggingen av stallen og fjøset i tilknytning til Nøtneslåven, som er 250 år gammel.

Vi støtter gode tiltak

Har du et du brenner for å gjennomføre? Eller kjenner du til et bra tiltak vi bør støtte?