Friluftstilbud i skoleferien

Friluftsskoler er ferietilbud for barn i alderen 10 til 13 år.

Friluftsskolene arrangeres på dagtid i skoleferien i barnas nærmiljø. (Foto: Marius Dalseg Saetre)

Friluftsrådenes Landsforbund og Den Norske Turistforening (DNT) har fått støtte til å etablere og gjennomføre Friluftsskolen. Her får barna grunnleggende ferdigheter i friluftsliv og inspireres til videre friluftslivsaktiviteter. Arrangørene er medlemsråd i Friluftsrådenes Landsforbund, DNT-lag, Oslofjordens friluftsråd, Skiforeningen og Norges speiderforbund.

Friluftsskolen er åpen for alle og har lav deltakeravgift. Målet er å gi flere barn mulighet til å oppleve hvor morsomt og sosialt det er å være ute i naturen på fritida. Alle som deltar får en grunnleggende innføring i friluftsliv. Friluftsskolene arrangeres på dagtid over 3 til 5 dager i barnas nærmiljø.

– Vi ønsker å senke terskelen, slik at flere barn blir introdusert for friluftslivet og vil ha flest mulig med på skolene. Derfor har vi gjort det så rimelig som mulig, forteller Morten Dåsnes, daglig leder i Friluftsrådenes Landsforbund.

Arrangørene håper og tror at friluftskolen kan være med å tenne en friluftsgnist i barn rundt om i landet. 

– Barna får utfordringer og oppgaver som de vil oppleve at de får til. Enten de lærer seg å padle, klatre til toppen av et tre eller fikser å sove i telt, vil de kjenne på en god og viktig mestringsfølelse i etterkant, sier leder for Barnas Turlag i DNT, Kristin Oftedal i DNT.

Se også

friluftsskole.no

Tildelinger

Friluftsrådenes Landsforbund fikk 3,3 millioner kroner i 2019 til friluftsskoler

3 millioner kroner ble gitt i 2016 til oppstartstøtte og utstyrspakker til 100 friluftsskoler.

2 millioner kroner til utstyrspakker til Friluftsskoler i 2015.

 

 

Prosjektets plassering og andre mottakere i nærområdet

Vi støtter gode tiltak

Har du et du brenner for å gjennomføre? Eller kjenner du til et bra tiltak vi bør støtte?