Jakob Sande-stiftinga

Jakob Sande-stiftinga får midler til verning av Klokkergården der Jakob Sande er født og vokste opp.

Jakob Sande-stiftinga arbeider for istandsetting og drift av Klokkergarden i nært samarbeid med Jakob Sande-selskapet. Målet er å ta vare på Klokkergarden og utvikle eiendommen som arena for kulturopplevelser og historieformidling, som forfatterkvelder og eventyrkvelder for barn.
 
Sparebankstiftelsen DNB har gitt støtte til verning og utvikling av Klokkergården der Jakob Sande er født og vokste opp.

Klokkargarden og Jakob Sande

Dikteren Jakob Sande vokste opp på en gård omringet av fjell og med fjorden like nedenfor, på Klokkargarden i Dale i Sogn og Fjordane.

Klokkargarden ligger sentralt i Dale, nær kirken. På tunet ligger et stort våningshus og Bestefarsstaua, den lille røde stua der Jakob Sande ble født i 1906. Sande bodde i Klokkargarden som barn og ungdom. Siden flyttet han til Østlandet, men diktningen hans er sterkt påvirket av miljøet og opplevelsene fra barndommen.

Det finnes en museumssamling på Klokkargarden av eiendeler etter Jakob Sande som gir innblikk i dikterens liv. Blant annet er hans to lutter og fela hans her, samt boksamlingen.

Vi støtter gode tiltak

Har du et du brenner for å gjennomføre? Eller kjenner du til et bra tiltak vi bør støtte?