Kompetanseløft for klatresporten

Norges Klatreforbund fikk 3,25 millioner kroner i 2019 for å øke kompetansen og aktiviteten for utøvere og trenere over de tre neste årene.

Klatresporten har gjennom flere år hatt en enorm vekst, og Norges Klatreforbund har nå rundt 25.000 medlemmer.

Klatresporten i Norge startet som en friluftsaktivitet, der utøverne stort sett var voksne og nøyde seg med å organisere sin egen aktivitet. Dette preger fortsatt kulturen i mange klatremiljø. Nå har klatring imidlertid utviklet seg til en mangfoldig aktivitet, som favner over alle aldersgrupper og ferdighetsnivåer, både utendørs i naturen og inne i idrettshallen. Sporten er også olympisk gren fra 2020.

Forbundet får nå økonomisk støtte til å håndtere aktivitetsutviklingen med tilsvarende kompetanse. Over tre år skal de skape og implementere en utviklingstrapp for alle typer utøvere, blant annet med øvelsesbank på nett og revidert trenerutdanning for alle nivåer. Spesielt viktig blir fokuset på å utvikle verktøy og metoder for å lære opp barn og ungdom. En annen målsetning er å etterleve idealet om klatring som en livslang aktivitet, som man kan begynne med når som helst og likevel oppleve tilpassede utfordringer og mestring.

Se også: Artikkel om tildelingen på klatring.no

 

Vi støtter gode tiltak

Har du et du brenner for å gjennomføre? Eller kjenner du til et bra tiltak vi bør støtte?