Kunstmøter for barn og unge

På Galleri Ullinsvin i Vågå kan barn og unge være med på ulike formidlingsopplegg og verksteder knyttet til utstillingene.

I januar 2021 arrangerte galleriet kunstworkshop med glass som tema i samarbeid med kunstnere. (Foto: Sigrid Blekastad)

Med nye Galleri Ullinsvin har regionen fått et godt utgangspunkt for kunstformidling til barn og unge. De har etablert et formidlingsprogram i samarbeid med skolen som går ut på besøk i utstillingene, kunstverksted og kunstnersamtaler.

Ullinsvin Drift fikk 250.000 kroner i 2020, og deretter 250.000 kroner for skoleåret 2021-22, til regelmessige kunstnermøter, workshops og galleribesøk i samarbeid med kunstnerne Sigrid Blekastad, Kjell Erik Killi Olsen, Barbro Bekken og Axel Gran.

I januar 2021 arrangerte galleriet kunstworkshop med glass som tema i samarbeid med kunstnere. I februar 2021 var Barbro Bekken instruktør for åtte barn og ungdommer fra 3.-10. klasse. De jobbet med blant annet positiv/negativ form, lys og skygge, krokitegning og laget selvportretter i ulike varianter, forteller Barbro. Tegningene skal inngå i en samleutstilling i Galleri Ullinsvin i mai, som viser arbeid frå alle kunstworkshoppene.

 

Vi støtter gode tiltak

Har du et du brenner for å gjennomføre? Eller kjenner du til et bra tiltak vi bør støtte?