Musikk i skolen og Barnas klimakonferanse

Musikk i skolen får 145.000 kroner til utvikling av manus og musikk til Barnas klimakonferanse.

Barnas klimakonferanse er en musikal for og med barn, som setter fokus på miljøvern, energiforbruk og hva den enkelte kan gjøre selv i et bruk – og kast samfunn. Musikalen er en del av en læremiddelpakke med manus, cd og instruksjons dvd, samt oppgaver til for- og etterarbeid i fagene samfunnsfag, norsk, naturfag, matematikk, musikk, kroppsøving og RLE.

Handlingen i forestillingen starter hjemme hos to familier, og deres vaner i forhold til miljøvern. Videre ser man skolens og lokalmiljøets holdninger til det samme. To barn fra dette lokalmiljøet vinner en premie pga sine bevisste holdninger til miljøtiltak, og skal få reise til København som observatører på den store klimakonferansen.Selv om handlingen tar opp alvorlige problem, har manuset mange humoristisk vinklinger.

Sangene spenner fra genrene pop, rock og vise til rap, hiphop og jazz. Dansene varierer fra hiphop koreografi og store battlescener, til ulike lands folkedans og koreografi tilpasset handlingen i teksten. Manuset er i første rekke tilpasset de eldste elevene på barnetrinnet, evt. de yngste på ungdomstrinnet. Dersom man ønsker at hele barneskolen skal delta, er det utviklet et tilleggsmateriale med oppgaver for de yngste, både innen sang og dans.

Vi støtter gode tiltak

Har du et du brenner for å gjennomføre? Eller kjenner du til et bra tiltak vi bør støtte?