Natur- og kultursti på Aulestad – Bjørnstjerne Bjørnsons hjem

Eiendommen Aulestad i Gausdal var hjemmet til Karoline og Bjørnstjerne Bjørnson. Stiftelsen Lillehammer museum, Aulestad får 250.000 kroner til å etablere en natur- og kultursti.

Området rundt Aulestad, Karoline og Bjørnstjerne Bjørnsons hjem, er landbrukslandskap med faste kulturminner og historiske spor. Nå ønsker Gausdal turløypelag, Gausdal kommune, Aulestad museum og Aulestads venner å gå sammen om å etablere en natur- og kultursti i to sløyfer. Hver sti er på 2 km og vil gå gjennom kulturlandskap med fysiske kulturminner og med innslag av Bjørnsons litteratur.

Skoleklasser inviteres til å tilbringe en hel dag på Aulestad med tilbud både innendørs og utendørs, og i helgene vil dette være et fint sted for familieutflukter. Stiene vil starte på Aulestad hvor det allerede er tilrettelagt med gode parkeringsmuligheter i tillegg til sykkelstier som fører frem til museet.

Tidligere tildelinger til Aulestad:

2009:

Det skal tilrettelegges for utstillinger og opplevelser på låven på Aulestad, og i den anledning bidrar Sparebankstiftelsen DNB med gave på 500.000 kroner til teknisk utstyr.

Aulestad er Bjørnstjerne Bjørnsons hjem i Gausdal. 2010 er jubileumsåret for Bjørnson, og i den forbindelse ønsker Aulestad å fokusere på Bjørnsons viktige internasjonale posisjon, hans kamp for de svakes rettigheter og hans forhold til ytringsfrihet og menneskerettigheter.

2009:

Gausdal Næringsforum får 150.000 kroner til bygging av utescene på Aulestad.

Gausdal næringslivsforening jobber aktivt for å fremme utvikling i eksisterende næringsliv i kommunen. De ønsker å bidra til å utvikle Aulestad, Bjørnstjerne Bjørnsons hjem, som et kulturelt samlingsted. Scenen skal stå bak Folkestua på Aulestad, og reises ved hjelp av mye dugnadsinnsats.

2006:

Maihaugen får 900.000 kroner til istandsetting av Folkestua og skriving av Aulestadspillet.

Maihaugen, avdeling dikterhjemmene Aulestad og Bjerkebæk, ønsker å styrke og utvikle Aulestad som en kulturinstitusjon.

 Sparebankstiftelsen DNB støtter to prosjekter med til sammen kr. 900.000:

  • Istandsetting av Folkestua med tilhørende naturlig utendørs amfi
  • Å få skrevet Aulestadspillet om dagliglivet på gården

Prosjektets plassering og andre mottakere i nærområdet

Vi støtter gode tiltak

Har du et du brenner for å gjennomføre? Eller kjenner du til et bra tiltak vi bør støtte?