Norgesrampen til 350 skoler og fritidsklubber i hele landet

350 skoler og fritidsklubber over hele landet fikk i 2007 mini skateramper fra Sparebankstiftelsen DNB. Stiftelsen har til sammen gitt 5,6 millioner kroner til skaterampene, som kalles Norgesrampen, til glede for skateglade barn og unge.

2007 ble skoler og fritidsklubber over hele landet oppfordret til å søke om mini skateramper fra Sparebankstiftelsen DNB. Det var ´først til mølla´-prinsippet som gjaldt for utdeling av minirampene.

– Disse rampene er spesielt bra for barn og unge som ikke har så mye skateerfaring. Her kan de få prøvd og øvd seg, sier Eva Grothe i Sparebankstiftelsen DNB.

Carl Heisholdt og Terje Håkonsen
Carl Heisholdt (t.v.) og Terje Håkonsen prøver Norgesrampen (foto: Marit Fagnastøl).

Brett-mesterne innviet skateramper

I 2008 innviet snowboardlegenden Terje Håkonsen og to av Norges beste rullebrettkjørere innviet skaterampene på to Trondheim-skoler, til stor glede for ungene.

Det var Gimse skole på Melhus og Breidablikk skole som fikk det selebre besøket av Terje Håkonsen og rullebrettkjørerne Carl Heisholdt og Stefan Jackobsen.

– Kan skate over alt

– Men husk at man ikke trenger en rampe for å skate, du kan skate over alt, det er det som er så bra med skateboard, understreket Terje Håkonsen.

Han hadde med seg 10 skateboard i gave til hver av skolene. Brettene skal brukes til utlån til elevene.

Det var stor interesse både for å få autografer og å lære seg noen tricks på brettet fra noen av de beste. Og de tre brett-gutta viste hvordan rampen kan brukes, til stor glede og inspirasjon for alle barn og unge som var møtt frem.

En hjelpende hånd
Det er godt med en hjelpende hånd første gang på rullebrett.

Carl Heisholdt og Stefan Jackobsen
Store helter: Carl Heisholdt (bak til venstre) og Stefan Jackobsen (bak til høyre).

Norgesrampen på Jansløkka

Jansløkka skole i Asker er en av skolene som allerede har fått Norgesrampen. Her er Simen, 9 år, en ivrig skater. Han forteller at han utfører ‘Pailsdown’, ‘Fiftyfifty’ og ‘Firewall’ på rampen.

Norgesrampen Jansløkka skole
Simen, 9 år, og ivrig skater.

Vi støtter gode tiltak

Har du et du brenner for å gjennomføre? Eller kjenner du til et bra tiltak vi bør støtte?