Norsk Frilynt Ungdomsforbund

Norsk Frilynt Ungdomsforbund får 135.000 kroner til kameraer og videoredigeringsutstyr til sin nystartede Ungdommens Filmskole

Norsk Frilynt Ungdomsforbund, stiftet i 1965, er en landsomfattende organisasjon med hovedvekt på kultur, og med fokus på barn og unge. Frilynt er en av Norges raskest voksende frivillige organisasjoner og har i dag om lag 100 medlemsgrupper og nær 10.000 medlemmer i 15 fylker.

Teater, film og klubbarbeid er blant de største aktivitetene, og nå skal de styrke satsingen på filmskaping blant barn og ungdom i Norge. Fra og med 2010 skal Ungdommens Filmskole bygges opp, der barn og ungdom i alderen 10 til 18 år skal få prøve seg som filmskapere. Ønsket er å etablere flere lokale grupper i ulike kommuner der deltagerne får tilgang til både utstyr, profesjonell veiledning og kurs.

Ungdommens Filmskole skal tilby ukentlig kurs/verksteder i filmproduksjon både praktisk og teoretisk, og gi tilgang til utstyr slik at unge kan få prøve seg som filmskapere.

Filmskolen skal i første omgang starte opp på Verdensteateret Kulturhus i Sandefjord. Nå får de 135.000 kroner til kameraer og videoredigeringsutstyr.

Vi støtter gode tiltak

Har du et du brenner for å gjennomføre? Eller kjenner du til et bra tiltak vi bør støtte?