Norsk Industriarbeidermuseum

Norsk Industriarbeidermuseum får 500 000 kroner til interaktivt spill til en ny utstilling tilrettelagt for barn og unge.

Norsk Industriarbeidermuseum får 500 000 kroner til interaktivt spill til en ny utstilling tilrettelagt for barn og unge.

Norsk Industriarbeidermuseum i Tinn Kommune tiltrekker hvert år rundt 30.000 besøkende fra både inn- og utland. Museet forteller historien om industrivekst og arbeiderkultur fra 1900 og fremover. I tillegg var Vemork åstedet for tungtvannsaksjonene under andre verdenskrig.

I 1943 tok en gruppe norske soldater seg inn i Hydrogenfabrikken til Norsk Hydro ved Vemork for å sabotere den tyske produksjonen av tungtvann. Aksjonen var en av fire sabotasjer mot tungtvannet på Rjukan, og den mest vellykkede og kjente av dem alle. Historien forteller om heltene som utførte aksjonen, om de etiske og moralske valgene som ble tatt underveis og om kampen mot undertrykkelse og for demokrati og likeverd.

Museet ønsker å formidle denne historien til dagens barn og unge, og å lage en utstilling som gir en spennende opplevelse av historien, og som samtidig gir noen refleksjoner og kunnskaper over vårt eget demokrati og ulike helteroller i den globaliserte verden. Utstillingen skal ta i bruk virkemidler som barn og unge kjenner igjen fra både film, teater, spill og den digitale verden. Museet har en utstilling om emnet i dag, som ikke er tilrettelagt for barn og unge.

Til interaktivt spill til den nye utstillingen får museet 500 000 kroner.

Vi støtter gode tiltak

Har du et du brenner for å gjennomføre? Eller kjenner du til et bra tiltak vi bør støtte?