Norsk Smaksskule

Stiftelsen Norsk Kulturarv har fått tilsammen 10,7 millioner kroner til Norsk Smaksskule.

Elever ved Reinsvoll ungdomsskole i Vestre Toten deltok i Norsk Smaksskule i november 2014. (Foto: Morten Brakestad)

I 2018 markerte Norsk Smaksskule fem år. Gjennom disse årene har omtrent 80.000 barn fått muligheten til å gjøre seg kjent med, sette ord på og gjenkjenne ulike genuine smaker.

Norsk Smaksskule er et landsdekkende prosjekt i regi av Norsk Kulturarv, etter idè fra Arne Brimi. Skole- og barnehageansatte får faglig påfyll til hvordan de skal jobbe med smak, mat og råvarer med barna, gjennom gratis kurs.

Sparebankstiftelsen DNB har vært med og finansiert smaksskulen helt fra starten. Et bidrag på 1,5 millioner kroner ble gitt til oppstart av Norsk Smaksskule skoleåret 2013-14. Første året deltok 20 lærere på kurs i Vågå. Deretter fikk de tildelt 4 millioner til to nye skoleår, med 100 lærere på kurs det første året og 200 året etter.

Med ytterligere 5 millioner kroner i støtte for perioden 2017 – 2020 har smaksskulen nådd nye høyder, og nærmere 1000 lærere har nå vært på kurs.

Tilbakemeldinger i rapporter og på Facebook, viser at inspirerte deltakere skaper stor aktivitet på sine hjemmearenaer.

– Smaksskulen har bidratt til å øke ferdighetene til norske skolebarn, både når det gjelder smaking og kokkelering. Smaksskulen bidrar også til å styrke felleskapet – for hva er vel mere sosialt enn å samles rundt et godt måltid mat? Sa Birthe M. Selvaag, i Sparebankstiftelsen DNB under femårsmarkeringen til Norsk smaksskule.

Se også: http://kulturarv.no/norsk-smaksskule

Prosjektets plassering og andre mottakere i nærområdet

Vi støtter gode tiltak

Har du et du brenner for å gjennomføre? Eller kjenner du til et bra tiltak vi bør støtte?