Økt kunnskap om naturens spiskammers

Den Norske Turistforening fikk 1,45 millioner kroner i 2016 til å øke folks kunnskap om naturens spiskammers sammen med Norges sopp- og nyttevekstforbund.

Pengene skal gå til utviklingen av et turhefte med fakta og tips om tilberedning av spiselige vekster, samt støtte til turutstyr og kursing av turledere som kan ta folk med på organiserte turer. 

Turistforeningen har 57 lokallag over hele Norge og over 270.000 medlemmer og jobber for å fremme et aktivt, allsidig og miljøvennlig friluftsliv og for å bevare natur- og kulturverdier. Norges sopp- og nyttevekstforbund er en paraplyorganisasjon for landets soppforeninger og nyttevekstforeninger. De består av 31 lokallag med totalt 4300 medlemmer og jobber blant annet for å tilrettelegge for å høste inn nettopp sopp og nyttevekster fra. naturen.

Turheftet de skal utarbeide skal fylles med tips til hvor man kan finne de spiselige vekstene og hvordan disse kan tilberedes ute på tur. Heftene skal være enkle å bruke og skal tåle vær og vind. Foreningene skal samarbeide om å organisere turer og på den måten kan det oppstå generasjonsmøter i skogen, for eksempel over en gryte med granskuddssirup.

 

 

Prosjektets plassering og andre mottakere i nærområdet

Vi støtter gode tiltak

Har du et du brenner for å gjennomføre? Eller kjenner du til et bra tiltak vi bør støtte?