Opera Omnia og forestillingen Havfest

Opera Omnia v/Glenn Erik Haugland får 200.000 kroner til utvikling av tekst og musikk til forestillingen Havfest i det nye kunst- og kultursenteret Oseana i Os.

Havfest er en ny opera som skal åpne det nye kunst- og kultursenteret Oseana, i Os i Hordaland 30. april 2011. Ønsket er å gjøre Havfest til en årlig (eller biennal) begivenhet, slik at identiteten i prosjektet kan styrkes og manus, kostymer og scenografi kan gjenbrukes.

Et levende miljøengasjement er drivkraften i forestillingen. I tillegg jobber Opera Omnia for å skape begeistring og samhold i bygda og rundt det nye kunst- og kultursenteret, og vil sette barn, amatører, semiprofesjonelle og profesjonelle side om side i oppsetningen.

Deltagerne i prosjektet hentes fra forskjellige miljøer. Lokale kor og korps, samt Kulturskulen i Os vil være med, og lokale pedagoger og kunstnere som gjennom en årrekke har jobbet med barn og unge.

Utover barn og amatører vil operaen bestå av en liten gruppe dansere, musikere, samt profesjonelle solister.

Om Opera Omnia

Opera Omnia arbeider med musikkteater, og produserer ulike forestillinger i samarbeid med en rekke utøvere og institusjoner. Opera Omnia forsker og eksperimenterer for å videreutvikle kunnskaper og erfaringer i spenningsfeltet mellom musikk og sceniske uttrykk.

Opera Omnia ble nominert til Nordisk Råds Musikkpris for kammeroperaen Hulda og Garborg, samt nominert til Edvard-prisen for PoY! – som har vært spilt for over 10.000 barn i Europa.

Tematisk arbeider Opera Omnia med å formidle situasjoner og erfaringer som relaterer seg til vår egen tid ved hjelp av musikalske løsninger.

Opera Omnia v/Glenn Erik Haugland får 200.000 kroner til utvikling av tekst og musikk til forestillingen Havfest i det nye kunst- og kultursenteret Oseana i Os.

Vi støtter gode tiltak

Har du et du brenner for å gjennomføre? Eller kjenner du til et bra tiltak vi bør støtte?