Petter Dass museet

Petter Dass museet får 1.500.000 kroner til billedspill og utsmykning.

På Alstahaug i Helgeland i Nordland levde og virket dikterpresten Petter Dass fra 1689 til sin død i 1707, og stedet er derfor sterkt knyttet til hans person.

Petter Dass museet åpnet nytt museumsbygning på Alstahaug 20. oktober 2007, like ved prestegården og den vakre gamle middelalderkirken fra 1200-tallet der Petter Dass var prest. Museet skal presentere dikterpresen Petter Dass i et perspektiv som skal skape dialog mellom en historisk fortid og vår samtid. på Alstahaug,

Bidraget fra Sparebankstiftelsen DNB skal benyttes til et billedspill som vises i museet auditorium, og en utsmykning “Museale forstyrrelser” som er videoer med utgangspunkt i sitater fra Nordlands trompet.

Gjennom sin særegne diktning, preget av nordnorsk natur og livsvilkår, er Petter Dass regnet som en av de viktigste dansk-norske barokke dikterne.

På Alstahaug kan man oppleve naturen og stedet som har bosetningshistorie tilbake til år 1000. Den nye, moderne museumsbygningen har store vinduer ut mot havet og har åpent hele året. Her kan man oppleve utstillinger med tema Petter Dass.

Vi støtter gode tiltak

Har du et du brenner for å gjennomføre? Eller kjenner du til et bra tiltak vi bør støtte?