Porselensamling til Porselensmuseet

I 2011 fikk Telemark Museum støtte fra Sparebankstiftelsen DNB til å kjøpe porselenssamlingen fra Porsgrunn Porselænsfabrik for at den kunne stilles ut.

Porselen er å finne i de tusen hjem, både til høytid og hverdag. Det merker de godt på Porselensmuseet i Porsgrunn. Mange besøkende kjenner igjen mønstre og serviser og det bringer frem minner.

I mars 2015 åpnet Porselensmuseet i Porsgrunn, hvor du kan se deler av den omfattende samlingen på rundt seks tusen gjenstander. Museet ligger sammen med Porsgrund Porselænsfabrik, og besøkende kan se hvordan produksjonen av porselen foregår.

Stolt porselenshistorie i Porsgrunn

Porselen er noe vi alle har et forhold til, og spesielt i Porsgrunn, der porselenet er en del av byens identitet, tett forbundet med byens industrihistorie.

Porselensmuseet har både en fast utstilling og skiftende temporære utstillinger med ulik tematikk. I tillegg har museet egne opplegg for barn, enten som ordinær besøkende eller som skoleformidling. Den imponerende samlingen består av rundt seks tusen gjenstander.

Siden åpningen har besøkstallet på museet økt betydelig. I 2018 var det rundt seks tusen besøkende. Det er både tilreisende og lokalbefolkningen som tar turen. Porselensmuseet blir viktigere og viktigere for
befolkningen i både Porsgrunn og regionen. Mange kombinerer handling av porselen på porselensfabrikken med et besøk på Porselensmuseet.

Du kan se store deler av samlingen på Digitalt Museum.

Vi støtter gode tiltak

Har du et du brenner for å gjennomføre? Eller kjenner du til et bra tiltak vi bør støtte?