Skilting av Munch-løype i Åsgårdstrand

Munchs hus arrangerer guidede vandringer i Munchs Åsgårdstrand. Nå vil de også skilte disse plassene slik at vanlige turgåere kan bli oppmerksomme på dem, og til dette får de 180.000 kroner.

Munchs hus har siden 1947 formidlet Munchs liv og kunst, både med tilknytning til Åsgårdstrand og generelt.

I Åsgårdstrands karakteristiske landskap fant Munch sitt maleriske landskap. Stedets buktende strandlinje, rullesteiner, det trolske månelyset med månesøylen som kaster sitt gullbånd over fjorden, Fjugstadskogen og særegne bygninger som Kiøsterudgården danner rammen rundt menneskene i Munchs malerier.

Disse stedene som han malte lar seg lett finne igjen den dag i dag, og Munchs hus tilbyr Vandringer i Munchs fotspor. Dette er guidede vandringer til steder Munch malte. Nå ønsker de å lage en fast skiltet løype, som vil gjøre at historiene om Munch og Åsgårdstrand blir tilgjengelig for et bredere publikum.

15 skilt skal plasseres i området Åsgårdstrands gamle sentrum og Fjugstadskogen. Sistnevnte er et populært turområde og del av kyststien mellom Borre og Åsgårdstrand. Til løypen vil det også utarbeides en folder med kart. Munch-kommunen Kragerø har allerede fått på plass en slik løype/skiltet vandring.

Vi støtter gode tiltak

Har du et du brenner for å gjennomføre? Eller kjenner du til et bra tiltak vi bør støtte?