Skoleelevers forfattermøter

Litteraturhuset fikk 3,2 millioner kroner i 2019 til forfattermøter med skoleelever i tre år.

Forfatter, scenekunstner og dramatiker Camara Lundestad Joof møtte 1500 elever fra 27 ulike videregående skoler på Litteraturhuset høsten 2019. (Alle foto: Litteraturhuset).

Litteraturhuset i Oslo har gjennom flere år invitert skoleelever til forfattermøter, med støtte fra Sparebankstiftelsen DNB. Elever fra alle trinn på barne-, ungdoms- og videregående skoler tilbys møter med ulike skjønnlitterære forfattere, sakprosaforfattere og illustratører.

Hvert år får et sted mellom 14 og 17 000 elever et nært møte med forfattere.

– Tilbudet fungerer også som en unik møteplass hvor elever fra samtlige bydeler i Oslo, og Akerhus, møtes om en felles kulturopplevelse, sier Biljana Kovacevic som er barne- og ungdomsansvarlig på Litteraturhuset.

– Her får elevene en annerledes litteraturopplevelse, hvor de kan få møte og snakke med sine favorittforfattere, men også få oppdage helt nye forfatterstemmer. Ikke minst får de med litteraturen som inngang reflektert over, og tenkt høyt om, temaer som berører dem og samfunnet de lever i, fortsetter hun.

Se også artikkel på Litteraturhuset.no

Tidligere tildelinger

Stiftelsen Litteraturhuset fikk 3,2 millioner kroner i 2016 til forfattermøter og formidling til skoler for tre år. Programmet har også tidligere mottatt 2,49 millioner kroner i bidrag.

 

Prosjektets plassering og andre mottakere i nærområdet

Vi støtter gode tiltak

Har du et du brenner for å gjennomføre? Eller kjenner du til et bra tiltak vi bør støtte?