Skredsvigs kunstnerhjem får nytt galleri

Sommeren 2016 åpnes Galleri Skredsvig i Hagan i Eggedal. Sparebankstiftelsen DNB har bidratt med til sammen 4,5 millioner kroner i støtte.

Mor Anne Beret Skredsvig (t.v.) og datter Hege Christina Skredsvig holder omvisninger på museet etter sin farfar og oldefar. (Foto: Sverre Chr. Jarild)

I snart ti år har Hege Christina Skredsvig jobbet for å bygge et galleri for å hedre sin oldefar Christian Skredsvig (1854-1924).

– Der skal Galleri Skredsvig ligge. Der den gamle låven sto, forteller Hege Christina Skredsvig, olderbarnet til en av Norges mest kjente kunstnere, Christian Skredsvig.

Hun står ved et høyreist stabbur fra 1668 på Hagan i Eggedal i Buskerud og peker på en grønnkledd tomt. Der sto det i Skredsvigs tid en låve. Nå er det bare grønt gress, og midt i det grønne stikker det opp en trepinne.

Med bidrag fra Sparebankstiftelsen DNB, flere andre private stiftelser og nesten hundre privatpersoner er bygget fullfinansiert. Planen er å åpne galleriet sommeren 2016.

I tillegg til Skredsvigs kunst skal det også vises annen kunst, og det skal være mulighet for å bruke galleriet som kulturhus. Midt i galleriet skal det være en fransk café.

– Skredsvig bodde i Frankrike i så mange år, så vi tenkte at det kunne passe, sier Hege og smiler.

Vi støtter gode tiltak

Har du et du brenner for å gjennomføre? Eller kjenner du til et bra tiltak vi bør støtte?