Skulptur av Gitte Dæhlin til Sør-Fron

Gjennom prosjektet Kunst i Sentrum får Sør-Fron kommune skulptur av den norske kunstneren Gitte Dæhlin (f. 1956).

Gitte Dæhlins Respiro en la tierra, 2010, er 21 høyreiste, smale figurer støpt i bronse. Figurene har glassøyne, er relativt like, men samtidig helt ulike. De er en gruppe, og hver i sær er én. Kunstverket og gaven ble markert i Sør-Fron i september 2011, og er det tredje kunstverket som inngår i prosjektet Kunst i sentrum.

Kunst i sentrum tar utgangspunkt i et ønske om at kunst av høy kvalitet skal være tilgjengelig også utenom de store kunstinstitusjonene, og bidra til økt bevissthet og kunnskap om kunst. I dette prosjektet er det først og fremst kunstneren og kunstverket som settes i sentrum, og det er internasjonalt anerkjente kunstnere som inviteres til å delta. Sparebankstiftelsen DNB har i 2010 bevilget 5 millioner kroner til prosjektet.

Den norske billedkunstneren Gitte Dæhlin har vært bosatt i Mexico i flere perioder siden 1978. Hun lager skulpturer som er rike på koloristiske og stofflige effekter, uttrykksfulle og tankevekkende. Inspirert av den indianske urbefolkningen lager hun byster, skulpturer og hoder i organiske materialer. Gitte Dæhlins Respiro en la tierra er støpt i bronse, på et støperi i Amecameca, Mexico.

Vi støtter gode tiltak

Har du et du brenner for å gjennomføre? Eller kjenner du til et bra tiltak vi bør støtte?