Talentprogram for dirigenter

Universitetet i Stavanger, Fakultet for utøvende kunstfag, fikk 1.950.000 kroner i 2017 til lanseringsprogram for unge dirigenter.

Opptakt er et lanseringsprogram for talentfulle, norske dirigenter som ble lansert i 2016 på initiativ fra Dextra Musica. Deltakerne får gjennom programmet praksis i norske orkestre, og dermed mulighet til å etablere en karriere som dirigent.

Opptakt er et samarbeid mellom Kringkastingsorkesteret, Stavanger symfoniorkester, Trondheim symfoniorkester, Nordnorsk opera- og symfoniorkester, Kristiansand symfoniorkester, Norges musikkhøgskole og Universitetet i Stavanger. Opptakt mottar støtte til gjennomføring av mesterklasser, reise- og mentorkostnader knyttet til programmet. Produksjonskostnader dekkes av de respektive orkestre.

Det er for 2017- 18 tatt opp to kandidater som vil få gjennomføre konsertprosjekter med landets profesjonelle orkestre under veiledning av utvalgte mentorer. Musikerne i orkestrene vil også bidra med systematiserte og konstruktive evalueringer underveis og i etterkant av prosjektukene. Det tas opp nye kandidater til programmet årlig.

Prosjektets plassering og andre mottakere i nærområdet

Vi støtter gode tiltak

Har du et du brenner for å gjennomføre? Eller kjenner du til et bra tiltak vi bør støtte?