Teater Proserpina

Teater Proserpina får 30.000 kroner til kostymer.

Teater Proserpina er en profesjonell prosjektteatergruppe med base i Tønsberg. Gruppen startet våren 2006. Gruppens hovedaktivitet er kurs og forestillinger med og for barn og ungdom.

Teaterprosjektet Beatrijs forteller en legende fra middelalderen og er et prosjekt der profesjonelle musikere og skuespillere går sammen med ca 70 lokale, unge amatører for å skape et fyrverkeri av en forestilling i Tønsberg Domkirke våren 2011.

Forestillingen tar utgangspunkt i middelalderlegenden om nonnen Beatrijs, som forlater klosteret for å følge kjærligheten. Møtet med den store verden blir brutalt; mannen forlater henne, barna hun har fått dør, og Beatrijs selv ender som prostituert. Hun vender tilbake til klosteret hun forlot mange år tidligere og oppdager at ingen har savnet henne. I de 17 årene hun har vært borte, har nemlig Jomfru Maria tatt hennes plass…

Teater Proserpina vil skape en forestilling der det sakrale og mystiske eksisterer side om side med det fargerike og burleske. Dansere, akrobater, kor og skuespillere får utfolde seg i alle deler av kirken.

Sparebankstiftelsen DNB bidrar med gave til kostymer.

Vi støtter gode tiltak

Har du et du brenner for å gjennomføre? Eller kjenner du til et bra tiltak vi bør støtte?