Ti på Topp i Kongsberg

BUSKERUD BEDRIFTSIDRETTSKRETS får 80.000 kroner til prosjekt Ti på Topp Kongsberg.

Bedriftsidrettskretsen tilbyr ulike aktiviteter og arrangementer for folk i alle aldre, og flere av disse gjennomføres i samarbeid med idrettslag, lokale turistforeninger eller andre aktører. Alt arbeid gjøres på dugnad. Ti på Topp er en årlig turkampanje som arrangeres flere steder i landet i regi av Norges Bedriftsidrettsforbund. I 2017 var det hele 17000 deltakere landet rundt. Turene skiltes og merkes godt og det er en Ti på Topp postkasse med turbok og turkode på turmålet.

Prosjektet bidrar til økt motivasjon for å komme seg ut på tur i nærmiljøet, og i 2019 ønsker de å starte opp en “Ti på Topp skoleturkampanje” for flere skoler i Kongsberg. Deltakelsen vil være gratis, og skolene vil bli utstyrt med deltagerhefter, kode for registrering, kart og premier.

Erfaring fra tilsvarende prosjekt i Steinkjer er veldig bra, og nå vil barna på skoler i Kongsberg få muligheten til å kjenne på gleden ved å være ute i naturen. Den skolen som går flest turer vil bli kåret til “årets sprekeste turskole”.

Prosjektets plassering og andre mottakere i nærområdet

Vi støtter gode tiltak

Har du et du brenner for å gjennomføre? Eller kjenner du til et bra tiltak vi bør støtte?