Trans’matorn sykkelpark i Heggedal

Trans’matorn sykkelpark i Heggedal i Asker har blitt et samlingspunkt for sykkelinteresserte i hele kommunen. Hver kveld er det yrende liv i parken, og når snøen kommer blir stedet gjort om til et skileikområde.
 

I sykkelparken i Heggedal får barn og unge både motoriske ferdigheter i terrengparken og lærer å sykle i lyskryss. (Foto: Sverre Chr. Jarild).

Heggedal Nærmiljøsentral har fått tilsammen 700.000 kroner til Trans´matorn sykkelpark. I august 2015 sto den ferdig – med utfordringer for alle aldre.

Sykkelopplæring, glede og lek er stikkord for den nye sykkelparken. Her er det blitt sykkelgater på kryss og tvers med fotgjengeroverganger og lyskryss. Små mekkebuer er satt opp hvor det både er verktøy og utstyr for luftpåfylling.

Rundt anlegget er det baner og dumper som gjør det mulig å øve sykkelferdighetene for både store og små. I terrenget over er det bygd en hoppbakke med 5 og 15-meters unnarenn, men bakken er allerede i bruk av terrengsyklister. I skogen bak har Asker Cykleklubb lagd terrengstier som både er brukt til mesterskap og ikke minst er en gøyal og utfordrende treningsbane.

Prosjektets plassering og andre mottakere i nærområdet

Vi støtter gode tiltak

Har du et du brenner for å gjennomføre? Eller kjenner du til et bra tiltak vi bør støtte?