Utstilling om fordommer

Oslo Museum fikk 320.000 kroner i 2019 til pedagogisk opplegg i tilknytning til utstillingen “Typisk dem” på Interkulturelt museum.

På Interkulturelt museum på Grønland i Oslo kan man oppleve utstillingen «Typisk dem», en utstilling som handler om fordommer som et fellesmenneskelig fenomen. I utstillingen kan man analysere, kritisere og bearbeide egne og andres fordommer. Videre er utstillingen et virkemiddel for å motvirke fremmedfrykt, rasisme og ekstremisme.

Utstillingen åpnet sommeren 2017 med midler fra Sparebankstiftelsen DNB og den skal stå til 2022.

Med utgangspunkt i utstillingen lages nå et nytt pedagogisk opplegg. Ungdommer som kommer på utstillingen skal analysere hatytringer og fordomsfulle fremstillinger av mennesker i nyhetskanaler, kommentarfelt og sosiale medier. Videre øves deltakerne i å tenke kritisk rundt fordommer og får verktøy til å håndtere intolerante eller hatefulle ytringer i offentligheten.

Tidligere tildeling til utstillingen

Oslo Museum fikk 300.000 kroner i 2016 til teknisk utstyr og installasjon til utstilling om fordommer på Interkulturelt museum. Museet fokuserer spesielt på minoritetstematikk og innvandringshistorien i Norge. Utstillingen har blitt til i samarbeid med Oslo kommune/OXLO, Antirasistisk senter, HL-senteret, Menneskerettighetsinstituttet, Skeiv verden, skoler og flere andre sentrale aktører. Målgruppen er primært skoleungdom fra ungdomsskolen og videregående trinn.

Prosjektets plassering og andre mottakere i nærområdet

Vi støtter gode tiltak

Har du et du brenner for å gjennomføre? Eller kjenner du til et bra tiltak vi bør støtte?