Vainndamman i Kristiansund

Gamle Kripos får 200.000 kroner til opparbeidelse av turstier og aktiviteter rundt Vainndamman i Kristiansund.

Gamle Kripos er et lag bestående av 25 gode venner som ble pensjonister samtidig, og som har nettverk, kunnskap, idealisme, tid og lyst til å gjennomføre prosjekter. De har en ting felles – at de er glad i byen Kristiansund.

Årlig arrangeres dugnader med flere hundre deltakere, de arrangerer festivaler, konkurranser og sørger for Nordmørsgrana, byens juletre. I samråd med kommunen har laget tatt ansvaret for vedlikehold og utvikling av byens store friluftsområde Vainndamman/ Kringsjå.

Vainndamman består av Svanedammen ( med fugler, skulpturer og fontene), Midtdammen som er i ferd med å bli arena for bl.a. modellbåter og Gravemdammen som ikke er tilrettelagt for spesielt bruk. Rundt disse dammene går det veier og stier og det er utplassert benker, sittegrupper, utegriller og det er plantet blomster og trær. Stiene og veiene er godt tilgjengelige også for bevegelseshemmede. På høyeste punkt står Varden, et vakkert tårn i betong som har vært et turmål i 100 år.

Nå ønsker de å utvikle området rundt Gravemdammen og knytte dette til resten av Vainndamman, og gjøre det til et enda mer attraktivt aktivitets- og rekreasjonsområde for enda flere av byens befolkning. Det opparbeides spaserstier ned til og rundt vannet, det tilrettelegges grillplasser og sittegrupper. Det bygges ut en liten brygge slik at fluekastere kan trene. Et lite naust for 2 små robåter.

Til materialer som skal brukes til opparbeidelse av turstier og aktiviteter knyttet til stiene får Gamle Kripos 200.000 kroner.

Vi støtter gode tiltak

Har du et du brenner for å gjennomføre? Eller kjenner du til et bra tiltak vi bør støtte?