Verdenskjøkkenet

Asker kommune fikk 782.500 kroner i 2018 til oppgradering av kjøkken på Nova aktivitetssenter.

Foto: Nova aktivitetssenter

Nova aktivitetssenter er et fritidssenter på Borgen i Asker, for ungdom i alderen 13 til 18. Aktivitetene som foregår her er gratis.

Kjøkkenet her var umoderne, slitt og lite praktisk. Med nytt kjøkken på plass, blir det enklere og morsommere å lage mat til ungdommer som kommer etter skoletid eller i forbindelse med andre aktiviteter på senteret.

Kjøkkenet vil også være til stor glede for folk i nærmiljøet som kan låne lokalet til bursdager eller andre arrangementer. Navnet Verdenskjøkkenet gjenspeiler at det er mange med internasjonal bakgrunn på Borgen, og at det skal løftes frem matkultur fra ulike verdenshjørner på det nye kjøkkenet.

Se også artikkel fra åpningen av kjøkkenet.

Tidligere tildelinger til Nova aktivitetssenter:

2017: Aktivitetssenteret fikk 100.000 kroner til treningsutstyr. I samarbeid med ungdommene satt aktivitetssenteret igang et prosjekt de kaller “Aktiv ungdom Borgen”, hvor de to ganger i uken har tilbud om ulike idrettsaktiviteter. I tillegg serveres en sunn middag. Aktivitet og godt kosthold er viktige faktorer for trivsel og godt miljø, og her får nærmere 350 ungdommer prøve seg på ulike aktiviteter og idretter.

2015: senteret fikk 45.000 kroner til medilab. Les mer om dette her: Medielab på Nova Aktivitetssenter

2014: 24.000 kroner til speil og gulv til disco- og danserom.

2012: 25.000 kroner til verkstedsutstyr og kurs.

2009: 15.000 kroner til PA-anlegg og DJ-pakke.

Prosjektets plassering og andre mottakere i nærområdet

Vi støtter gode tiltak

Har du et du brenner for å gjennomføre? Eller kjenner du til et bra tiltak vi bør støtte?