Vitenparken Campus Ås

Vitenparken Campus Ås får 1.500.000 kroner til registering og tilrettelegging av informasjon, plattform for digital formidling og utstyr til ekspedisjonsskolen.

Vitenparken utvikler et grønt kunnskaps- og opplevelsessenter med formål å skape attraktive kunnskapsopplevelser innenfor mat, miljø og klima.

De holder til i en unik park i hjertet av Campus Ås. Dette er en av Norges største og mest gjennomførte nyklassisistiske parker med 600 dekar park og 2000 dekar skog. Parken ble anlagt med tanke på undervisning ved Norges landbrukshøyskole, nå Norges Miljø- og Biovitenskapelige Universitet og benyttes fremdeles i undervisning. Den har ligget der i 150 år og har stort potensiale for urbant friluftsliv og spennende kunnskapsopplevelser.

For at publikum skal ta parken i bruk er det behov for tilrettelegging i form av skilting av ruter, guiding om hva som er å se og organisering av aktiviteter.

De to første elementene vil de løse gjennom en digital formidlingsplattform som både lar publikum velge geografiske ruter og skaper tilpassede kunnskapsopplevelser gjennom smarttelefonen.

Det tredje elementet ønsker de å løse gjennom oppstart av Ekspedisjonsskolen som kombinerer naturopplevelser med ekspedisjon, eventyr og kunnskap. Deltagerne lærer praktiske ferdigheter som båltenning, matlaging utendørs, oppsetting av telt og lignende på et kurs og avslutter med en ekspedisjon.

Prosjektets plassering og andre mottakere i nærområdet

Vi støtter gode tiltak

Har du et du brenner for å gjennomføre? Eller kjenner du til et bra tiltak vi bør støtte?