Ytringsfrihet for barn på Nobels Fredssenter

Nobels Fredssenter får 300.000 kroner til en ny barneaktivitet om ytringsfrihet.

Nobels Fredssenter er et politisk og kulturelt møtested som skal skape engasjement, debatt og refleksjon om krig, fred og konfliktløsning.

Siden åpningen i 2005 har Nobels Fredssenter satset målrettet på barn og unge. Resultatet er pedagogiske, involverende utstillinger, et omfattende undervisningstilbud og andre aktiviteter for barn.

I en ny aktivitet om ytringsfrihet, ønsker fredssenteret å bevisstgjøre barn på hvor viktig det er å våge å protestere mot urett. Maskotene Fred og Toca Loca vil være veivisere til Nobelprisvinnere som nettopp har gjort det; for eksempel Carl von Ossietzky, Martin Luther King Jr. og Malala. Maskotene er lei av at barn blir ignorert og mener at de voksne må skjerpe seg – barn har rett til å bli hørt!

I et intervju med “avisen NobelNytt” forteller de at barn kan komme og øve seg på å si sin mening. Det første som møter barna er en nyhetskiosk med «dagens» utgave av NobelNytt. I denne avisen finner de besøkende både rammefortellingen, et løypekart og et oppgavehefte. Ved hjelp av løypekartet vil barna finne seks stasjoner i utstillingene, og her skal de løse oppgaver.

Andre tildelinger til Nobels Fredssenter

Utstilling på Nobels Fredssenter (2008)

Utsmykking av kafé på Nobels Fredssenter (2005)

Prosjektets plassering og andre mottakere i nærområdet

Vi støtter gode tiltak

Har du et du brenner for å gjennomføre? Eller kjenner du til et bra tiltak vi bør støtte?