Forestillinger, spel og revyer som skaper lokale møteplasser

Magi skapes når flere samarbeider om et felles prosjekt. Her får du mer informasjon om å søke støtte til forestillinger.

Foto: Katrine Lunke

Sparebankstiftelsen DNB ser på forestillinger, spel og revyer som fine møteplasser hvor barn og unge kan ha det gøy samtidig som de kan utfolde seg og oppleve mestring.

Prosjekter hvor flere lokale kulturorganisasjoner samles for å sette opp en forestilling eller konsert krysser ofte av på mange av punktene vi ser etter i prosjekter vi støtter.

Sjekk om dere kan søke her.

På Lillehammer har nesten hele kulturlivet samlet seg for å sette opp et utdrag av den legendariske balletten, Nøtteknekkeren. I videoen under kan du lære mer om prosjektet.

Hva kan dere søke støtte til

Mulighetene for hva du kan søke støtte til er nesten ubegrenset, men det er et kriterium at barn og unge får glede av tiltaket og at det er tilgjengelig for alle.

En forestilling krever stor innsats, ofte fra mange, for å bli en realitet. Her er noen eksempler på ting det kan søkes støtte til:

  • Kostymer og rekvisitter
  • Manus og musikk
  • Lyd- og lysutstyr
  • Leie av lokaler
  • Instruktører

Dette er bare noen eksempler på søkbare ting. Brygger du på et prosjekt og lurer på om vi kan støtte det?

Ta kontakt og fortell oss om planene dine.

Hva er viktig å få med i søknaden?

Vi er opptatt av at barn og unge er involvert og medvirker fra starten av prosjektet. Slik finner dere ut hva målgruppa og nærmiljøet har behov for før dere går i gang. Ved at målgruppen er involvert i planleggingen øker dere muligheten for at de ønsker å bruke tilbudet.

Det vil styrke søknaden dersom dere er flere organisasjoner/grupper i lokalmiljøet som samarbeider om prosjektet. Beskriv også det frivillige arbeidet dere planlegger i tilknytning til aktiviteten, for eksempel foreldre som er med på å sy kostymer eller hjelpe til på andre måter.

Enten det er lokale dansere og et lokalt orkester som går sammen for å sette opp en forestilling. Her skapes det sosiale møteplasser hvor flere kan kjenne på følelsen av å være med på noe stort og oppleve mestring.

Eksempler på prosjekter som har fått støtte:

Vi støtter gode tiltak

Har du et du brenner for å gjennomføre? Eller kjenner du til et bra tiltak vi bør støtte?