Lavterskeltilbud for barn og unge

I samarbeid med Moss kommune og Nøkkeland skole har Moss Røde Kors hatt stor suksess med et lavterskel aktivitetstilbud etter skoletid for barn og unge.

Alle foto: Isa Orvin

Moss Røde Kors disponerer ledige lokaler på Nøkkeland skole. Her har skapt en trygg og sosial møteplass for dataspillinteresserte.

Selv om det er en møteplass for dataspillinteresserte, er det både bordtennis, biljard og skravlebord i lokalet. Det blir også plass til litt dans.

I 2021 fikk de støtte til å kunne tilby workshops relatert til cosplay, spilldesign og musikkproduksjon, og skape en sosial arena, driftet av frivillige.

Populær møteplass

– Det er veldig bra her. Vi avtaler ofte på skolen at vi skal dra hit sammen, forteller flere av ungdommene som har møtt opp denne ettermiddagen.

Det er en kombinasjon av frivillige og kommunalt ansatte som jobber i lokalene, og det oser av god stemning. Etter hvert skal Moss Røde Kors Ungdom ta over aktivitetene mer og mer.

Når ungdommene blir spurt om hvordan de hørte om stedet, er svaret at venner fortalte om en bra klubb. Flere sier de er der en til to ganger i uka. Andre drar når det passer.

– Det er en stor glede å kunne bidra til at barn og unge i området har noe å glede seg til etter skoletid, sier leder i Moss Røde Kors, Geir Østborg

Tildeling

MOSS RØDE KORS fikk 150.000 kroner i 2021 til utstyr og kurs.

Prosjektets plassering og andre mottakere i nærområdet

Vi støtter gode tiltak

Har du et du brenner for å gjennomføre? Eller kjenner du til et bra tiltak vi bør støtte?