Lilleborg Skoles Musikkorps’ korpsband

For å utvikle korpset videre, og for å holde på de eldste musikantene, fikk Lilleborg Skoles Musikkorps i Sagene bydel i Oslo 100.000 kroner i 2014 til instrumenter og utstyr til et rockeprosjekt – et korpsband.

For å utvikle korpset videre, og for å holde på de eldste musikantene, har Lilleborg skoles musikkorps satt i gang et rockeprosjekt - et korpsband. (Foto: Sverre Chr. Jarild).

Lilleborg skoles musikkorps i Oslo har som mange andre korps slitt med at musikantene faller fra når de kommer i ungdomsskolealderen. Ved å la de eldste spille i korpsrockeband, har trenden snudd. Rockebandet har stoppet frafallet blant de eldste.

– Skolekorpsene i bydelen vår sliter med å holde på de eldste i korpset. Vi er en barneskole, og når de begynner på ungdomsskolen så blir det plutselig ukult å spille i korps. Det fører til at vi sliter med å få korpset opp på et høyt nivå, og da blir det mindre gøy for alle. Vi startet derfor rockebandprosjektet for at korpset skulle bli en kul arena, som det fortsatt er gøy å være med i, forteller Thomas Dulsrud som er dirigent.

Prosjektets plassering og andre mottakere i nærområdet

Vi støtter gode tiltak

Har du et du brenner for å gjennomføre? Eller kjenner du til et bra tiltak vi bør støtte?