Mesterkurs for studenter

Voksenåsen sommerakademi fikk tilsammen 1.220.000 kroner i 2017 til fagutvikling av sommerkurs og instrumenter i fokus.

Voksenåsen Sommerakademi er et mesterkurs for studenter i klassisk musikk. Kurset er et samarbeid mellom Voksenåsen, Norges musikkhøyskole, Kungliga musikhögskolan i Stockholm og Svensk-norska samarbetsfonden.

Akademiet rekrutterer de beste pedagoger i Europa og toppmusikere som kombinerer utøverkarriere med undervisning.

Det skal etableres et juniorprogram for 20 talenter under Voksenåsen sommerakademi i tett kontakt med utenlandske utdanningsinstitusjoner.

Instrumenter i fokus

I tillegg gjennomføres det vinter-, sommer- og høstakademi for Instrumenter i fokus.

Rekrutteringsprogrammet “Instrumenter i fokus” er en satsing initiert av Dextra Musica i samarbeid med en rekke musikkaktører. Målet er å bidra til økt rekruttering på instrumentgruppene: Obo, fagott, harpe, kirkeorgel og kontrabass.

Som en del av satsingen gjennomføres det en kartlegging, lærerkurs, nettverkstreff og utvidet tilbud på sommerskoler.

Programmet gjennomføres over en treårsperiode i 2017-19 i samarbeid mellom Norsk kulturskoleråd, Senter for talentutvikling Barratt Due, Talentutviklingsprogrammene ved høyere utdanning, fagrådet for MDD- linjene, rådet for utøvende musikkutdanning, nasjonalt fagråd for musikk, norske profesjonelle orkestre ved NTO, Musikernes fellesorganisasjon, De unges orkesterforbund, Norges musikkorps forbund, Norske amatørorkestres landsforbund, Norsk musikkråd og Voksenåsen sommer- og vinterakademi.

Se også: Instrumenter i fokus

Prosjektets plassering og andre mottakere i nærområdet

Vi støtter gode tiltak

Har du et du brenner for å gjennomføre? Eller kjenner du til et bra tiltak vi bør støtte?