Mobile hoppbakker

Norges Skiforbund fikk 3 millioner kroner i 2010 til mobile hoppbakker som kan brukes hele året.

Norges Skiforbund har i mange år hatt tiltak innrettet mot grunnskolen. Ski i skolen er betegnelsen, og forbundets hovedintensjon med dette arbeidet er å sikre at kommende generasjoner også blir en generasjon av skiløpere i meget bred forstand.

Prosjektet går ut på å tilby 16 kommuner en mobil hoppbakke størrelse K-3 (bakkerekord 4,5 meter) og 150 grunnskoler en utstyrpakke hver med 50 miniski og hjelmer. Det vil bli stilt et krav til kommunen at de stiller med en tilhenger til disposisjon for bakken de får i gave, slik at bakken kan flyttes mellom de ulike skolene. Prosjektet skal gjennomføres sammen med Kjartan Eide og Trivselsprogrammet. NSF vil bidra med opplæring for bruk og vedlikehold av bakken.

Den mobile hoppbakken er nyutviklet, men den er testet ut mange steder allerede. NM i Stokke var første sted, og erfaringen var at miniski egnet seg perfekt til dette formålet. Siden er den testet ut på Mysen asylmottak, Osloskolens idrettsdag og på Norway cup. Bakken vil være tilgjengelig for prøving under VM 2011 i Oslo.

Sparebankstiftelsen DNB bidrar med gave til mobile hoppbakker.

Vi støtter gode tiltak

Har du et du brenner for å gjennomføre? Eller kjenner du til et bra tiltak vi bør støtte?