Motorikkrom

Drømmen om et eget motorikkrom gikk i oppfyllelse for Fet IL.

Ved Glommas utløp i Øyeren, ligger anlegget til Fet Idrettslag. På østsiden ligger Eika Fet arena, mens hjertet i klubben ligger på vestsiden. Her er Fedrelandet arena, klubbhuset og Fethallen.

Høsten 2021 ble idrettshallen fra 80-tallet oppgradert med et splitter nytt motorikkrom.

Bevegelsesglede

Styreleder i Fet IL gym og turn, Marte Krogh Østby, setter stor pris på det nye rommet som stod klart da skolen startet i august.

– Her kan de yngste få utfolde seg gjennom lek, turn og klatring.

Hovedtrener for gymlek, Caroline, forteller at rommet gir dem større muligheter for variert trening og lek.

– Barna synes det er veldig morsomt å være her, og du ser at de har det gøy, sier hun.

I et motorikkrom er det muligheter for klatring, man kan lage hinderløyper, trene på hopp og sprett, og det er et kjærkomment tilbud som kan brukes av mange ulike idrettsgrupper. I tillegg benyttes det av klubbens egen idretts-SFO, samt til eldretrim.

 – Her kan man ha det gøy

– Et motorikkrom sto høyt på ønskelisten vår. For at vi skulle kunne realisere det søkte vi stiftelsen om støtte i februar 2021. Vi fikk midler i mai, og kunne starte arbeidet dagen etter. Rommet stod klart til skolestart, og det har vært ukentlige aktiviteter her siden. Dette rommet har gjort at våre idretter har kunnet vokse, og vi kan gi et enda bedre tilbud til våre medlemmer, forteller markeds- og arrangementsansvarlig i Fet IL, Tom Inge Egedahl.

Fet Idrettslag er et fleridrettslag, og er Lillestrøm kommunes største og eldste idrettslag med rundt 2500 medlemmer. Idrettslaget tilbyr fotball, håndball, klatring, kajakk, turn, innebandy og en turgruppe.

– Fet IL har en veldig viktig rolle i Fetsund spesielt, men også Lillestrøm kommune generelt. Vi har ansvar for at barn og unge skal få gode aktivitetsflater. Dette rommet er også en installasjon for idretter som man vanligvis ikke forbinder med et motorikkrom. Her kan man blant annet spillere innen håndball, fotball og innebandy trene skadeforebyggende, styrke og koordinasjon for å bli enda bedre i sine idretter, sier Egedahl.

Tre av de som synes det er ekstra stas å få utfolde seg i motorikkrommet er Tora (6), Stira (7) og Ingrid (8). De går på turn og cheerleading, og har masse glede av alle mulighetene rommet gir.

– Her kan vi klatre, hoppe på trampett og slå hjul, sier Tora.

– Også kan man ha det gøy, sier Ingrid.

Tildeling

FET IDRETTSLAG HOVEDSTYRET fikk 714.254 kroner i 2021 til etablering av motorikkrom i Fethallen.

Prosjektets plassering og andre mottakere i nærområdet

Vi støtter gode tiltak

Har du et du brenner for å gjennomføre? Eller kjenner du til et bra tiltak vi bør støtte?