Nye aktiviteter for Oslo Kajakklubb

Oslo Kajakklubb har satt i gang en rekke tiltak for å nå minoritetsungdom. Klubben fått 350.000 kroner til treningsrom (2014) og 135.000 til kajakkpolo (2015).

10 år gamle Aleksa prøver kajakk for første gang. Han får gode råd av den tidligere serbiske landslagspadleren Nevena Vlasic. (Foto: Sverre Chr. Jarild).

Prøver ut tiltak for å nå minoritetsungdom

Oslo Kajakklubb, har i likhet med kajakklubber andre steder i landet merket en betydelig økt interesse for sporten, men det er en gruppe de savner. Nå har de satt i gang en rekke tiltak for å prøve å nå ut til minoritetsungdom.

– Tidligere har vi hatt aktivitetsdager, men vi har sett at vi på disse arrangementene stort sett bare har nådd etnisk norsk ungdom. Nå prøver vi noe nytt ved at vi henvender oss mot bestemte grupper, sier Sveinung Oftedal som er leder av Oslo Kajakklubb.

Målet er å gi et så bredt tilbud som mulig. Kajakkpolo er et av klubbens nye tilbud. Med midler fra Sparebankstiftelsen DNB har de kjøpt inn spesielle kajakker og etablert en bane med basketball-lignende mål ute i vannet.

Videre har de bygget et hus med treningsrom på anlegget deres på Vækerø i Oslo. Kajakklubben arrangerer også aktivitetsdager hele året, inkludert i julen og i vinterferien. Klubben har fått 33.000 kroner til dette, i aktivitetsmidler fra Sparebankstiftelsen DNB (2015).

Prosjektets plassering og andre mottakere i nærområdet

Vi støtter gode tiltak

Har du et du brenner for å gjennomføre? Eller kjenner du til et bra tiltak vi bør støtte?