Skateboardanlegg ved Hillestad skole i Holmestrand

30.000 kroner ble gitt til 9 år gamle Vetle Langseth til skateboardanlegg i Holmestrand.

“Hvis dere gir oss penger til materialer, så har vi pappaer som kan ta jobben med å bygge.” Omtrent slik lød søknaden til 9 år gamle Vetle Langseth da han søkte om penger til å bygge en skatepark for seg og sine venner ved Hillestad skole i Holmestrand i 2004.

Gjett om Vetle og tvillingbroren Gard ble helter i kameratflokken da de fikk nyheten om at Sparebankstiftelsen DNB gav dem pengene de hadde søkt om.

Sommeren 2005 var skateparken ferdig, og Vetle, som var blitt 12 år, fortalte at banen ble flittig brukt.

– Fortsatt er det jeg og broren min som er de ivrigste skaterne ved skolen, men flere og flere har fått brett og bruker nå banen, sier Vetle. Han er også stolt av å kunne fortelle at flere av de større eldre ungdommene fra ungdomsskolen og videregående skole ringer ham og spør om han vil være med ogå skate.

– Det er kult at banen brukes av både store og små og at vi har fått et fint miljø sammen. De jeg kjenner fra videregående, er veldig flinke til å skate, og de lærer meg masse triks, sier Vetle.

Pappa Rune forteller at banen har blitt et veldig populært samlingspunkt, og han merker at tilveksten av nye skatere øker.

– Vi bygde banen på dugnad, og var bevisste på å få med oss en del av de eldre større ungdommene i arbeidet. Vi har også latt dem få dekorere en del av veggene. Dermed har alle fått større eierskap til anlegget, og vi har unngått problemer med hærverk og at noen blir holdt utenfor bruken av banen, sier han.

Vi støtter gode tiltak

Har du et du brenner for å gjennomføre? Eller kjenner du til et bra tiltak vi bør støtte?