Skolehage og kjøkken til bygdemuseum
MiA – Museene i Akershus, avdeling Lørenskog bygdemuseum får 800.000 kroner til prosjektet Kjøkkenveien – matens reise fra jord til bord.
I den gamle låven på Skårer gård i Lørenskog skal det bygges et kjøkken i etterkrigsstil som med moderne teknologi skal formidle premissene for datidens hushold.
En tradisjonell svartovn, steketakke og en moderne induksjonsovn inne i på kjøkkenet, sammen med en vedfyrt bakerovn ute på tunet, vil gi mulighet for å demonstrere ulike koketeknikker. Tanken er at det skal anlegges skolehage og parsellhager i tilknytning til museet og gjennom prosjektet vil museet bli et «levende museum».
Her vil det bli dyrking av grønnsaker, frukt og bær, birøkt og hønsehold i sommerhalvåret og kurs i matlaging, konservering, kompostering og andre relaterte temaer i vinterhalvåret. I hagene tar publikum aktiv del i formidlingen og får selv være med på følge dyrkningsprosessen.