Telt og rekvisitter til Maridalsspillet

Gjennom fire intense uker jobber nærmere 150 frivillige med å sette opp det årlige Maridalsspillet i Oslo. Trivsel og godt samhold gjør at folk stiller opp år etter år.

– Det er noen veldig intensive uker, og utrolig slitsomt! Men når forestillingene er i gang tenker jeg alltid at det er verdt all jobbingen. Folk koser seg. Det er veldig bra fellesskap, sier Linn Eidås, som har hovedansvaret for spillet. 

Det historiske friluftspillet settes opp ved ruinene av St. Margaretakirken i Maridalen – som sammen med naturen, åkrene og Maridalsvannet utgjør en vakker kulisse i sommerkvelden.

Maridalsspillet ble tildelt 130.000 kroner til symaskin, kostymer og rekvisitter i 2016, og fikk 196.000 kroner til backstage-telt og utstyr i 2014.

 

 

Et lite samfunn

Maridalsspillet samler mange mennesker hvert år både foran og bak scenen. Her er både amatørskuespiller og noen profesjonelle skuespillere, i tillegg er det kostymefolk, hestepassere, riggere, hjelpere, vakter, billettselgere, produksjonsteam og folk som passer på at det er god stemning og at alle får mat.

– Det er kjempegøy å være med på Maridalsspillet. Det er så hyggelig å treffe igjen folk fra år til år. Vi blir et lite samfunn. Her er det fin stemning og god atmosfære. Man får en god følelse av å skape noe sammen, sier Markus Scarth Tønseth, som spiller forteller og prost.

Han har med seg sønnene Jonathan (11 år), og Casper (8 år), som er to av mange barn som er med i spillet.

– Vi er med hver sommer. Det er veldig gøy. Jeg liker å være på scenen, og jeg har fått mange venner her, sier Jonathan, 11 år. Han har vært med på Maridalsspillet i fire år på rad.

Prosjektets plassering og andre mottakere i nærområdet

Vi støtter gode tiltak

Har du et du brenner for å gjennomføre? Eller kjenner du til et bra tiltak vi bør støtte?