Utstilling om Nobels fredspris

Nobels Fredssenter fikk 4,5 millioner kroner i 2016 til å lage en ny utstilling for barn og unge med undervisningsopplegg. 

Fredssenteret er museet om Nobels fredspris og et politisk og kulturelt møtested som skal skape engasjement, debatt og refleksjon om krig, fred og konfliktløsning. Senteret åpnet i 2005 og er et av Norges best besøkte museer med nærmere en kvart million besøkende årlig, herav mange skoleklasser.

Nå ønsker senteret å utvide tilbudet til de unge besøkende. Dette skal gjøres med tre nye tiltak. Tiltakene går ut på å lage en ny fast utstilling om Alfred Nobel og historien om Nobels fredspris i Norge, utvikle et nettbasert undervisningsopplegg tilknyttet utstillingen og å bygge en utendørs installasjon på Rådhusplassen foran senteret.

Målet med utstillingen er at barn og unge skal få ny kunnskap om selve fredsprisen og samtidig lære om konfliktløsning og ulike veier til fred. Undervisningsopplegget skal være et nasjonalt tilbud til skoleklasser i hele landet, tilpasset ulike nivåer i skoleløpet. Utemodulen skal knyttes til utstillingen inne. Den er ment å skape nysgjerrighet, refleksjon og engasjement, og vil være tilgjengelig for alle også utenom senterets åpningstid.

Prosjektets plassering og andre mottakere i nærområdet

Vi støtter gode tiltak

Har du et du brenner for å gjennomføre? Eller kjenner du til et bra tiltak vi bør støtte?