Utstillingen SMAK
ØSTFOLDMUSEENE fikk 3 000 000 kroner til utstillingen SMAK og fleksible moduler i lokalet for fremtidige utstillinger og aktiviteter i 2025
Borgarsyssel Museum setter opp utstillingen “SMAK – Slekt, Mat, Arv og Kunnskaping” i Olavs hall for å utforske matkulturens rolle i å bygge tilhørighet og identitet på tvers av generasjoner. SMAK skal formidle hvordan matkultur binder mennesker sammen, gjennom måltider, sanser og fellesskap, og er uttrykk for identitet, arv og tilhørighet. Mat kan forstås som en sosiokulturell praksis, som utvikler seg i møte med folk. Utstillingen vil også bidra til å skape nye møteplasser i Østre Bydel, Sarpsborg, for å styrke fellesskapet og redusere utenforskap i et område med sosioøkonomiske utfordringer. De nye, fleksible løsningen i lokalet, vil også gi museet større mulighet til å låne ut lokalene til frivillige organisasjoner i lokalmiljøet, og bidra til økt aktivitet for et større nettverk enn museet når i dag. Østfoldmuseene har fått tildelt 3 000 000 kroner til utstillingen SMAK og fleksible moduler i lokalet for fremtidige utstillinger og aktiviteter.