Utviklingsprogram for unge

Det Platonske Akademi har fått til sammen 2 625 000 til ungdomsprogrammet Veivalg, siden 2015.

Veivalgprogrammet skal bidra til at unge mellom 16 og 18 år blir mer bevisste på egne valg og verdier, og bidra med verktøy og kunnskap til fremtidige ledere. Programmet organiseres gjennom frivillig arbeid.

Bak programmet står den frivillige organisasjonen Det Platonske Akademi. Denne organisasjonen er består av folk som har deltatt på Sparebankstiftelsen DNBs Dannelsesprogrammet, som er et ledelsesprogram for folk som har et verv eller jobber i frivillig sektor. I fellesskap jobber de for å realisere samfunnsnyttige prosjekter, slik som prosjektet Veivalg.

I Veivalg får ungdom som brenner for noe utover seg selv en unik mulighet til å finne ut hvem de er og hvem de ønsker å være.

I løpet av et år samles deltakerne på tre helgesamlinger som blant annet består av foredrag, gruppearbeid, konkurranser, konserter, diskusjoner, filmvisninger og fysiske utfordringer.

Det neste året får deltakerne en mentor fra Det Platonske Akademi. Tanken bak programmet er å bidra til å gjøre deltakerne bedre i stand til å ta gode og bevisste valg i sine egne liv.

Se også: https://www.facebook.com/veivalg

Tildelinger

1.380.000 kroner i 2019 til videreføring av ungdomsprogrammet Veivalg

1.245.000 til ungdomsprogrammet Veivalg 2015-2017

Vi støtter gode tiltak

Har du et du brenner for å gjennomføre? Eller kjenner du til et bra tiltak vi bør støtte?