Musikere

Dextra Musica låner strykeinstrumenter til disse fremragende musikerne.

Alex Robson

Alex Robson studerte ved NTNU Institutt for musikk med Bjarne Fiskum og Royal College of Music med Levon Chilingirian. Begynte etter studiene som fast medlem i Camerata Nordica, og spiller i TrondheimSolistene, Mahler Chamber Orchestra, Det norske kammerorkester og Engegårdkvatretten. (Foto: Espen Mortensen)  

Anders Kjellberg Nilsson

Anders Kjellberg Nilsson, født i 1983, er en av Norges mest profilerte fiolinister og konsertmester i KORK. Han har vært solist med samtlige profesjonelle symfoniorkestre i landet og opptrer ofte som kammermusiker og ensembleleder. (Foto: Ingrid Halvorsen)

Arvid Engegård

Som fiolinist har han virket som solist, orkestermusiker, og som leder for Engegårdkvartetten. Som dirigent har han ledet ensembler i inn- og utland.

Atle Sponberg

Atle Sponberg har markert seg som en av de mest interessante norske fiolinistene i dag. Han er aktiv som solist, kammermusiker og orkesterleder og har turnert overalt i Norge, og på festivaler over hele Europa, i USA og i Australia.

Berit Værnes Cardas

Berit Cardas spiller i Vertavokvartetten som har mottatt flere priser, blant dem førsteplass, publikumspris, kritikerpris og Radio Listener’s Award i Melbourne International Chamber Music Competition 1995. I tillegg har kvartetten vunnet førsteplass i den nordiske kammermusikk-konkurransen 1997, og den norske Grieg-prisen 2005.

Bjørg Lewis

Bjørg Lewis er en av Norges mest ettertraktede og beundrede cellister. Hun var med på å stifte Vertavokvartetten, som har mottatt en rekke priser, blant dem den prestisjefulle norske Grieg-prisen i 2005.

Cam Kjøll

Cam Kjøll er ansatt som 1. konsertmester i Luzern-symfonikerne, etter å ha fylt tilsvarende posisjon i Den Norske Opera & Ballett i fire år. Cam er en svært ettertraktet solist og kammermusiker. (Foto: Sverre Chr. Jarild)

Catherine Bullock

Engelske Catherine Bullock flyttet til Norge i 1999 for å spille i OsloFilharmonien, der hun er Principal Viola. Hun har arbeidet som “guest principal” i Philharmonia Orchestra, det Norske Kammerorkester, the Royal Liverpool Philharmonic og BBC National Orchestra of Wales.

Dan Styffe

Født i Sverige i 1957, men har bodd og arbeidet i Oslo nesten hele sitt liv. Styffe underviser på Norges Musikkhøyskole og Barratt Dues Musikkinstitutt. Han var tidligere “Co-Principal Bass” ved Oslo-Filharmonien (Foto: Sverre Chr. Jarild)

Eivind Holtsmark Ringstad

Eivind Holtsmark Ringstad (f. 1994) fikk sitt store gjennombrudd etter å ha vunnet den prestisjetunge konkurransen Eurovision for unge musikere i Wien 2012. Siden har han vært en fast gjest hos en rekke prestisjetunge konsertlokaler og festivaler rundt om i verden. (Foto: Sverre Chr. Jarild)

Vi støtter gode tiltak

Har du et du brenner for å gjennomføre? Eller kjenner du til et bra tiltak vi bør støtte?