Håndverksløftet

I april 2022 lanserte Sparebankstiftelsen DNB Håndverksløftet, en satsing for å fremme tradisjonshåndverk i Norge.

Foto: Hege Mølnvik

Håndverksløftet har som mål å fremme statusen for håndverksfagene og bevisstgjøre folk på verdien av tradisjonshåndverk.

Stiftelsen er opptatt av å videreføre kompetanse innen tradisjonshåndverk, og vi støtter prosjekter hvor det legges til rette for at erfarne tradisjonshåndverkere kan dele kunnskapen med nye talenter.

Gjennom Håndverksløftet skal flere barn og unge få bli kjent med ulike håndverkstradisjoner og talenter får muligheten til å utvikle seg innen ulike fag.

Håndverksløftet skal også bidra til at samfunnet i økende grad gjenkjenner, anerkjenner og verdsetter godt håndverk. Programmet skal skape nysgjerrighet for tradisjonshåndverk, tilgjengeliggjøre verksteder og sikre kompetanseoverføring.

Talent Norge skal ha ansvar for talentsatsingen og fikk tildelt 14,2 millioner kroner til dette i 2021. Målet er å tilby dyktige unge utøvere bedre utviklingsmuligheter og å stimulere til rekruttering til fagfelt der det trengs flere håndverkere i Norge.

Styringsgruppe og fagråd

Håndverksløftet ble lansert 6. april 2022 på Sentralen i Oslo.

Det er opprettet en styringsgruppe og et fagråd for Håndverksløftet.

I styringsgruppen sitter: Linn Catrine Lunder, leder for Nærmiljø og kulturarv i Sparebankstiftelsen DNB og Maria Mediaas Jørstad, leder for Talent Norge.

I fagrådet sitter: Inger Stray Lien, arkitekt og leder for fagrådet, Solveig Torgersen Grinder, seniorrådgiver i Norges Husflidslag, Even Hansen, treskjærer og lærer på Hjerleid handverkskole, Jorunn Løkvold, duojár, Eivind Falk, instituttleder ved Norsk Håndverksinstitutt og Siri Sveen Haaland, bunadtilvirker.

Kontaktinformasjon

Vil du vite mer om Håndverksløftet, ta kontakt med:

Tuva Løkse, prosjektleder Håndverksløftet, tlf: 97616957, epost: tuva@talentnorge.no.

eller

Ane Marte Ringstad, rådgiver, Nærmiljø og kulturarv i Sparebankstiftelsen DNB, tlf: 924 12 877, epost: ane.marte.ringstad@sparebankstiftelsen.no

Vi støtter gode tiltak

Har du et du brenner for å gjennomføre? Eller kjenner du til et bra tiltak vi bør støtte?